Nyheter

Vi följer läsardebatten genom bloggarna

Av: 

Anna Hjalmarsson

NYHETER

Frågor om invandring och integration väcker heta känslor, och debatten urartar ofta. Det moderata förslaget om skärpt invandringspolitik drog till sig så många osakliga kommentarer att vi tvingades ta bort dem. I stället kommer vi nu att följa läsardebatten genom bloggarna.

När vi på aftonbladet.se vi morse publicerade artikeln om förslaget från Moderaterna om en hårdare invandringspolitik, så valde vi till en början att hålla öppet för kommentarer till artikeln. Men ganska snart var de osakliga och rasistiska inläggen så många att vi valde att att stänga av möjligheten till kommentarer.

Samtidigt är det en viktig debatt som många av våra läsare vill delta i. Därför kommer vi under dagen att följa vad bloggarna skriver om frågan.

Uppskattas av många

Grandmaster Peder tror att förslaget kommer att uppskattas av de svenskar med utländsk härkomst som gör rätt för sig, och de är många, skriver han.

Röda Berget anser att Moderaterna fiskar i bruna vatten. Jinge ser förslaget som ett tecken på att Sverigedemokraternas inflytande ökar, medan SD-bloggaren Jan Rumé tycker att det är ett plagiat.

Rasism eller djärva förslag

”Dumheter och rasism” skriver Svensson om förslaget, och menar att det skulle slå helt fel. Människor som flyr undan förtryck kan tvingas ta till mutor eller falska identiteter för att komma undan, och förslaget skulle i praktiken ta bort asylrätten för de mest förföljda, skriver han.

Kaela tycker däremot det är viktigt att kunna ta tillbaka medborgarskapet från den som fått det på felaktiga grunder, och Christian att det är rätt att ställa krav på människor som kommer till Sverige. Anne-Marie Ekström anser att Moderaterna glömt att det är människor av kött och blod debatten handlar om, och att ordvalet i deras artikel på DN Debatt har en skrämmande ton.

Mats G Nilsson tycker att det är djärva förslag som möts av trötta reaktioner, medan bloggen Alliansfritt Sverige undrar varför det inte sägs ett ord om diskriminering.

Börja blogga!

Har du ingen blogg? Starta en snabbt och enkelt på Aftonbladet Blogg

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert: