Lärarinnan hjälpte eleverna att fuska – riskerar fängelse

Av: Tobias Carlsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

En lärarinna från Berkley County i USA har gripits av polis, misstänkt för att ha hjälpt sina fjärdeklassare att fuska på standardprovet.

Nu riskerar hon upp till 90 dagar i fängelse.

Foto: SXC.HU
Foto: SXC.HU

Lärarinnan LouAnn Williamson, 52, jobbade på mellanstadieskolan i Berkley County, USA, från 1981 fram till i augusti 2008.

Hon beskrivs av både föräldrar och elever som en mycket bra lärarinna – lite för bra kanske, om anklagelserna mot henne skulle visa sig vara sanna.

Nu har Williamson nämligen gripits av polis, misstänkt för att ha hjälpt sina fjärdeklassare att fuska på ett standardprov sommaren 2008. Med olika handsignaler ska hon ha väglett sina elever genom testet, skriver tidningen The post and courier.

Bad eleverna se igenom svaren

Enligt lagen i West Virginia får en lärare inte delta i eller på något sätt assistera eleverna under proven.

– Vilket brott begår man genom att be eleverna titta igenom sina svar, skriver Williamson i ett e-postmeddelande till The post and courier.

– De flesta föräldrar skulle vara glada om de hade en lärare som bryr sig så innerligt.

Samarbetar med polisen

Skoldistriktet vill inte gå ut med några detaljer i fallet, men skriver i ett pressmeddelande att de ska samarbeta med polisen i utredningen.

”Vi har och ska fortsätta samarbeta med deras utredning. Alla lärare måste skriva under en etisk överenskommelse innan testen genomförs. Om det rapporteras om att någon brutit mot överenskommelsen så ska det utredas av både skolditriktet och polisen”.

”Älskar att utbilda”

Skulle Williamson fällas för brottet riskerar hon böter på 7 000 kronor – eller fängelse i upp till 90 dagar. Dessutom kan hon mista sin lärarlicens.

– Jag älskar att utbilda och få gjuta in kunskap i våra unga, skriver Williamson i e-posten.

Hitta utbildning

Publicerad: