Fem unga kraschade in i träd

NYHETER

En man och en kvinna uppges ha livshotande skador

Fem ungdomar kraschade tidigt i morse in i ett träd på Hönö utanför Göteborg.

En man och en kvinna skadades allvarligt, men vid lunchtid hade deras tillstånd stabiliserats.

Orsaken till olyckan är ännu okänd.

SOS fick larm om olyckan vid 03.30 på morgonen. Vid fyratiden var räddningstjänsten på plats, och poliser på väg med färja.

Totalt larmades fem ambulanser till olycksplatsen och en ambulanshelikopter.

Enligt polisen i Västra Götaland är samtliga fem i bilen mellan 15-20 år.

Fastklämda

Föraren klämdes fast men var kontaktbar. Passageraren i framsätet, som tycks ha klarat sig lindrigast undan, fördes till sjukhus och var då vid medvetande.

– Passageraren fram hade ett svårt benbrott, säger Lars-Gunnar Gustafsson.

Värre är det för de tre passagerarna i baksätet, som samtliga satt fastklämda efter olyckan. De tre hade vid halv sex-tiden tagits loss och förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

De två som fördes till sjukhus först är båda män. En av dem fick vård på Mölndals sjukhus. Hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt. Den andre mannen fördes till Östra sjukhuset i Göteborg, och även hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt.

Bara en ambulans

Två kvinnor och en man fördes till Sahlgrenska sjukhuset. En man och en kvinna uppgavs vid åtta-tiden på morgonen ha livshotande skador, medan den andra kvinnan uppgavs vara allvarligt skadad, enligt Robert Sjölund vid pressjouren vid Sahlgrenska sjukhuset.

Vid 13-tiden hade deras tillstånd förbättras, och ingen av dem bedöms längre ha livshotande skador.

Hönö ligger i Öckerö kommun. Enligt SOS Alarm finns bara en ambulans stationerad på ön, de övriga hade kommit dit från Göteborg.