”Jag lämnar inte västkusten”

NYHETER

Tv-profilen stannar i hemtrakterna

1 av 2 | Foto: Anders Deros
Harald Treutiger

Glade göteborgaren och tv-profilen Harald Treutiger, 53, lämnar helst inte sin älskade hemstad – ens under sommaren. Men när han inte jobbar seglar han gärna i trakterna kring sommarhuset på Bokenäset på västkusten - vilket kan bli riktigt spännande ibland...

Vad händer i sommar?

- Jag ska mest jobba i sommar, med ett sommarprogram i P4. Men även när jag är ledig, så har jag ingen större längtan bort från västkusten. Vi har ett sommarhus som vi brukar åka till. Sedan gillar jag att segla, sådär lite långsamt, och hitta nya mysiga hemliga tillhåll i skärgården.

Kan du avslöja något av de här mysiga hemliga tillhållen?

– Det finns så många, men en ny favorit har blivit Brandskär. Det ligger precis där Bohusgraniten går från att vara grå till röd, mellan Lysekil och Smögen. Man seglar in i en lugn vik och där finns en liten lagun.

Har du något speciellt sommarminne?

– Att segla blir stundom äventyrligt och uppfriskande. Förra året så skulle vi segla ifrån Brandskär – och så, plötsligt, blåste det upp! När vi kom ut på Marstrandsfjorden blåste det upp emot 20 sekundmeter. I en liten segelbåt så blir det riktigt spännande... Men det gick bra.

Lina Thorén / Minimedia