Nyheter

HÄR GÅR FINSKAN DÖDENS ROND

Av: 

Lena Olsson

NYHETER

58-åringen är misstänkt för flera mord på sina patienter

dödsängeln Den 58-åriga sjuksköterskan omhäktades i går misstänkt för flera mord och mordförsök. Hon nekar och anser att det handlar om ett stort missförstånd av något slag. Hon har ju bara velat hjälpa människor.
dödsängeln Den 58-åriga sjuksköterskan omhäktades i går misstänkt för flera mord och mordförsök. Hon nekar och anser att det handlar om ett stort missförstånd av något slag. Hon har ju bara velat hjälpa människor.

Här lämnar den finska dödsängeln ett sjukhus i Helsingfors.

Bilden är tagen förra året och då misstänks sjuksköterskan ha begått flera av morden och mordförsöken.

Efteråt ska hon ha begått ännu fler.

Den här bilden är tagen med en tv-kamera på Meilahti sjukhus i Helsingfors någon gång under 2008. Sjukhuset är en del av komplexet HYKS som består av

17 olika sjukhusanläggningar i Helsingforsområdet.

Den 58-åriga sköterskan misstänks för fyra mord och sju mordförsök på patienter i Helsingfors mellan 2004 och 2009.

Alla var äldre sjukliga kvinnor.

58-åringen nekar och ställer sig helt oförstående till anklagelserna. Hon är i dag mest orolig för att aldrig mer få ett jobb inom vården.

Polisen hittade droger

Sköterskan har i rätten, i går omhäktades hon, berättat att hon alltid velat andras bästa, att hon alltid handlat för att andra ska få det bättre.

Men polisen avslöjade i går att man hemma hos sköterskan hittat samma typ av drog som använts vid de misstänkta morden och mordförsöken.

Utredarna vill dock inte avslöja vilken typ av drog det handlar om.

I går strömmade ytterligare flera hundra olika tips och iakttagelser om den 58-åriga sjuksköterskan in till polisen, tips som kan leda till att utredningen växer.

Det kan handla om fler offer.

Polisen utreder ytterligare tio liknande fall, enligt finska Hufvudstadsbladet. Bland annat har man genomfört en gravöppning. för att leta efter eventuella gifter som stannat i kroppen.

Dömd flera gånger

58-åringen har mött många patienter genom åren – på sjukhus, på vårdanstalter och i patienternas hem. Och hon lär ha varit populär som hemvårdare.

Men hon har också fått sparken från två sjukhus och fällts för brott. Tidigare domar handlar om stölder från patienter, narkotikabrott, 2006, och mordbrand på ett sjukhus, 2007.

Trots detta kunde 58-åringen arbeta vidare som hemvårdare.

I mars blev kvinnan polisanmäld och häktades misstänkt för att ha försökt förgifta en patient.

Vid husrannsakan i det välbärgade område där kvinnan bor hittades smycken som stulits från patienter och så sent som den 7 maj dömdes hon för grov stöld.

Åtal mot 58-åringen ska vara väckt senast den 17 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: