Trump om Mueller-utfrågningen: ”Inte troligt”

avSebastian Laneby

Tidigare har Donald Trump sagt att han är ”ett hundra procent” villig att ställa upp på ett förhör med specialåklagaren Robert Mueller.

Under en presskonferens på onsdagen lät det dock annorlunda.

– Eftersom de inte har några uppgifter om samverkan på någon nivå verkar det inte troligt att att det ens blir en utfrågning, säger Trump enligt CNN.

1 av 2 | Foto: AP Photo/Evan Vucci
Trump talar under onsdagens presskonferens.

Under onsdagens presskonferens efter mötet mellan USA:s president Donald Trump och Norges statsminister Erna Solberg frågades Trump ut om han kommer att låta sig förhöras av den särskilde åklagaren Robert Mueller.

– Vi får se vad som händer, blev svaret.

– Eftersom de inte har några uppgifter om samverkan på någon nivå verkar det inte troligt att att det ens blir en utfrågning, fortsatte han.

Robert Mueller utreder misstankarna mot Donald Trump och presidentvalskampanjens kopplingar till Ryssland.

Specialåklagaren har tidigare beskrivits som en mardröm för presidenten av Politico, då han är en nitisk och orädd lagman som "ägnat hela sitt liv åt att förbereda" utredningen.

Trump svänger i frågan

Onsdagens uttalanden är en svängning i frågan då Donald Trump tidigare har sagt att han är till ”ett hundra procent” villig att ställa upp på ett förhör, skriver The Washington Post.

Enligt källor ska Muellers stab ha haft ett möte med Trumps advokater i december och utredningen väntas pågå under stora delar av 2018, rapporterar den amerikanska tidningen.

Under utredningens gång har Robert Mueller förhört flera av Donald Trumps närmaste. Bland annat hans svärson Jared Kushner, den tidigare personalchefen Reince Priebus, kommunikationsdirektören Hope Hicks och rådgivaren Donald McGahn.

Michael Flynn, Trumps tidigare viktiga säkerhetspolitiske rådgivare, erkände i december att han ljugit om sina kontakter med den ryska ambassadören Sergei Kislyak.

Den tidigare FBI-chefen James Comey fick sparken av Donald Trump i fjol, vilket, enligt presidenten, delvis var på grund av den tidigare Rysslandsutredningen.