Vägde 400 gram vid födseln – överlevde mirakulöst

avClara Öhrn

Publicerad:
1 av 6 | Foto: Newslions /SWNS / TT NYHETSBYRÅN
Manushi vägde bara 400 gram vid födseln i vecka 28.

Flickan vägde bara 400 gram när hon föddes i vecka 28.
Efter sex månader på sjukhus får hon äntligen åka hem.
– Hon har kämpat och kämpat mot alla odds, säger mamman enligt Independent.

En av de minsta bebisarna som någonsin överlevt får efter sex månader åka hem från sjukhuset i Rajasthan i Indien, skriver Independent.

Flickan som fått namnet Manushi, föddes i vecka 28, det vill säga tre månader för tidigt, efter att man med ultraljud upptäckt navelsträngen inte fungerade som den ska.

Vägde 400 gram

Manushi vägde bara 400 gram när hon förlöstes med akut kejsarsnitt. Enligt läkarna var alla hennes organ underutvecklade och det var mycket liten chans att hon skulle överleva. Huden var lövtunn och en bild på flickan och hennes pappa visar att hennes fot inte var större än pappans tumnagel.

Trots det kritiska läget blev Manushi så småningom starkare och starkare och började lägga på sig vikt. Den första tiden i livet fick hon hjälp att andas via respirator och fick näring via dropp men efter sju veckor var hon stark nog att matas med sin mammas mjölk.

Ett mirakel

Enligt Independent tror man att hon är den med lägst födelsevikt som någonsin överlevt i Asien. Hennes föräldrar kallar henne för sitt livs mirakel.

– Hon har kämpat och kämpat mot alla odds, men hon gjorde det, säger den 48-åriga mamman Seeta, enligt Independent.

Enligt läkarna hade hon bara 0,5 procents chans att överleva utan hjärnskador men Manushi chockar läkarna och mirakulöst nog verkar hennes hjärna och ögon utvecklas normalt. Efter sex månader väger hon nu 2,3 kilo och ska äntligen bli utskriven från sjukhuset.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Spädbarn

Hälsa