Saudiarabien

Kameler diskades från skönhetstävling – använde botox

Av: 

Emma Lindström

NYHETER

Botox och fillers används inte bara på människor.

Tolv kameler diskades nyligen från en årlig skönhetstävling sedan ägarna använt preparat för att förbättra djurens utseende.

– De använder botox för läpparna, nos och till och med käke, säger Ali Al Mazrouei, till The National.

Runt 300 000 personer har besökt på den årliga kamelfestivalen King Abdulaziz Camel Festival strax utanför Riyadh i Saudiarabien sedan den öppnade 1 januari. På festivalen deltar 30 000 kameler som tävlar i såväl skönhet som snabbhet.

Under utställningarna går djuren i en parad inför de manliga åskådarna. Kännetecken för en vacker kamel är inte bara djurets puckel – för vilken storlek, form och placering är avgörande – djuren bedöms också för storleken på läppar, kinder, huvud och knän.

Enbart skönhetstävlingarna innebär stora pengar – det finns mer än 31 miljoner dollar att hämta för vinnaren, skriver Reuters.

Något som verkar stigit flera kamelutställare åt huvudet.

Strax innan festivalen öppnade togs en veterinär på bar gärning när han utförde plastikkirurgi på kameler. På hans klinik förekom det inte bara botox, vilket injiceras med sprutor, utan djuren genomgick även kirurgiska behandlingar för att att minska storleken på öronen. Små öron anses som en vinnande egenskap för vissa raser.

Behandlar läppar

Ali Al Mazrouei, 31, är son till en framstående uppfödare och en återkommande besökare på kamelfestivaler.

– De använder botox för läpparna, nosen och till och med käken, säger han till The National.

– Det gör huvudet mer framträdande så när kamelen kommer fram är det som ’Oh, titta vad stort det där huvudet är. Det har stora läppar och en stor nos’.

Kamelägarna tar även till andra, mer våldsamma, metoder för att förändra djurens utseende.

– Till exempel drar de i läpparna på kamelen, de drar med händerna varje dag för att göra dem längre, hävdar kamelägaren Ali Obaid.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Saudiarabien

Riyad

Botox

Djur & natur