Man misstänks ha försökt tända eld på tv-huset i Göteborg

NYHETER

En man misstänks ha försökt sätta eld på radio- och tv-huset i Göteborg tidigt på fredagsmorgonen.

Mannen greps med tändare och brännbar vätska. Han misstänks ha krossat ett fönster för att försöka ta sig in i lokalerna.

Det var ett vaktbolag som fick larm om ett inbrottsförsök på Kanalhuset på Lindholmen i Göteborg, som huserar SVT och Sveriges Radio.

När polisen kom dit hittades en utslagen man utanför lokalerna. Enligt polisen har han krossat en ruta för att försöka ta sig in i byggnaden.

– När rutan krossades så gick larmet och vaktbolaget hörde av sig till oss. Mannen beskrevs som utslagen, men det gick att tala med honom, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.

Skadade händerna

Till patrullen ska mannen ha sagt att han försökt tända eld på huset med tändare och brännbar vätska som han hade med sig. Detta lyckades dock inte.

– Det har inte framkommit några detaljer kring varför han ville anlägga branden, säger Christer Fuxborg.

Mannen skadade sina händer när han krossade fönsterrutan. Han fördes till sjukhus för omplåstring. Därefter blev det en tur till polisstationen.

Brottsrubriceringen är försök till grov mordbrand. Polisen fick kännedom om händelsen strax före klockan 05 på fredagsmorgonen.

Dagens tre toppnyheter 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg