Fick ingen post på en månad – rasar mot Postnord

avMalin Wigen

1 av 4 | Foto: Privat
Nu är snön borta. Men för cirka en månad sedan täcktes lådorna av snö.

När Postnord inte kom fram till Gabriella Hyltevards och grannen Patrik Strömqvists brevlådor när det var snö avregistrerades de från adressen. Så nu får de ingen post längre.

– Det är hemskt, att det kan gå till så här – att de kan bestämma sig för att jag och min granne inte bor kvar för att det är lite snö, säger Gabriella.

För cirka en månad sedan föll det ganska mycket snö i Skillingaryd i Småland under två dagars tid. När Postnord inte kunde komma fram till Gabriella Hyltevards och hennes grannes brevlåda avregistrerade Postnord dem från adressen.

– Jag upptäckte det när ett paket inte levererades. Jag fick ringa företaget efter paketet och då sa de att ”nej, du bor ju inte på den här adressen”, säger hon och fortsätter:

– Jag förstår att de inte kunde leverera posten när det var snökaos men sen har det varit skottat och bara varit lite snö på brevlådorna.

Trots att Gabriella varit i kontakt med Postnord för att åtgärda detta har ingenting hänt. Så nu har hon inte fått sin post på en månads tid. Bland annat har Gabriella missat brev från sjukhuset när de kallat in henne.

– Det är ganska viktiga tider som jag missar nu. Sjukhuset ringer och frågar varför jag inte dyker upp. Jag får inte heller några räkningar, företag ringer och frågar vad som händer – varför jag inte bor på adressen. Elföretaget frågar om vi bor på adressen eller om de ska stänga av elen.

Hon har inte fått något besked om när det kommer att lösa sig.

– Det är hemskt, att det kan gå till så här – att de kan bestämma sig för att jag och min granne inte bor kvar för att det är lite snö. Att Postnord tror att de är en myndighet och kan bestämma att folk är avflyttade från adresser.

Grannen Patrik Strömqvist har varit utan sin post i cirka två veckor, en brevbärare ska ha sagt till honom att han var avregistrerad. Även han har varit i kontakt med Postnord – enligt honom kommer de bara med undanflykter.

– Det här är inte så jättebra. Nu får jag ju mina räkningar via e-brevlåda. Men jag har bara fått ett julkort, jag skulle få tre. Jag vet inte var de tagit vägen.

Postnord: ”Det är jätteolyckligt”

Lars-Åke Fransson är produktionsområdeschef på Postnord för Jönköping. Han bekräftar att en av personerna på adressen blivit avregistrerad av Postnord. Detta har att göra med snön som föll för några veckor sedan och att brevlådorna varit dåligt uppmärkta.

– Brevbärarna har uppfattat det som att det som att namnet inte funnits på brevlådan och att man har flyttat utan att uppge detta, vilket är ganska vanligt. Det är jätteviktigt att de är uppmärkta.

Nu ska problemet vara åtgärdat – han beklagar att det har dröjt.

– Det är jätteolyckligt. Det är första idag jag fick veta om detta. Det är bara att beklaga.

De ska nu skicka en namnskylt till den berörda personen och försöka komma i kontakt med denne.

– Vi har själva ingen rätt att sätta upp personens namn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Postnord