Tågtrassel kvar i flera dagar till

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Tågtrasslet kan pågå i flera dagar till. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Tågförseningarna som återigen drabbar tusentals resenärer kommer att pågå i flera dagar. Men det har inget med bristande underhåll att göra, enligt Trafikverket.

Branden i Trafikverkets teknikhus i Skövde orsakades av en nedriven kontaktledning, enligt Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

– Det har inget med underhållet att göra, men något har gjort att kontaktledningen rivits ned. Det kan vara många olika orsaker till det.

Det väntas ta flera dagar att reparera efter branden. Först på onsdag får den branddrabbade sträckan bättre kapacitet att släppa förbi tågen. Nu är det signallöst på en sträcka av 11 kilometer förbi platsen, och därför går det bara att släppa förbi ett tåg i taget. Det kan ta 50 minuter för ett tåg att ta gå förbi, enligt Trafikverket.

Arbetena kan pågå även efter onsdagen.

– Teknikhusen är unika för varje plats, och det finns inte specialutrustning på lager, säger han.

Nu försöker Trafikverket och tågbolagen att ordna så att passagerare kommer fram mellan Stockholm och Göteborg ändå, trots felet på sträckan förbi Skövde.

– Tågsätten förlängs också, så att fler passagerare kan åka med varje tåg, och tågen leds om via Nässjö och Karlstad, säger Bengt Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik

Skövde