Annie Lööf

Annie Lööf: ”Sverige borde få en kvinnlig statsminister”

Av: 

Jenny Rydberg

NYHETER

I morgon deltar Annie Lööf (C) i SVT:s Skavlan. I programmet får centerledaren frågan om det inte är dags för en kvinnlig statsminister i Sverige.

– Jag hoppas att jag under min livstid, och min dotter under hennes livstid, får vara med om att Sverige också får en kvinna på den yttersta posten, säger Annie Lööf.

I morgondagens Skavlan är Annie Lööf (C) en av gästerna i programmet.

Programmet är förinspelat och i ett klipp från intervjun med Annie Lööf tar programledaren Fredrik Skavlan upp att Sverige, till skillnad från hans hemland Norge, inte har haft en kvinna som statsminister.

– Jag hoppas att jag under min livstid, och min dotter under hennes livstid, får vara med om att Sverige också får en kvinna på den yttersta posten. Det vore väldigt viktigt för jämställdheten, säger Annie Lööf.

Hennes svar resulterar i applåder från gästerna i tv-studion.

”Rent teoretiskt skulle det kunna vara jag”

– Då kommer nästa fråga. Skulle det kunna vara du? säger Fredrik Skavlan och Annie Lööf svarar:

– Ja, rent teoretiskt skulle det kunna vara jag eftersom jag är partiledare och är ledare på det sättet. Alla partiledare är ju såklart sugna på att bli statsminister, men man måste ändå krasst konstatera att jag leder ett 8,6-procentigt parti.

– Ska man kunna få kraft i sin politik och i sin regering behöver man ha några procent mer och därför har jag ju en annan statsministerkandidat. Men jag ska göra vad jag kan för att få genomslag för min politik, fortsätter Annie Lööf.

Skavlans program där Annie Lööf gästar sänds klockan 21.00 imorgon kväll, fredagen den 26 oktober, i SVT 1.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Annie Lööf

Skavlan

Politik