Jenny, 82, sitter fast i sitt hem – nu får hon äntligen flytta

NYHETER

Tidigare i år drabbades Jenny Johansson, 82, av en stroke och blev halvsidesförlamad. Hon känner sig helt isolerad i sin lägenhet på tredje våningen och efter en lång kamp har hon nu fått rätt att flytta till ett särskilt boende, skriver SVT.

– Det är verkligen en julklapp som heter duga, säger Jenny till Aftonbladet.

1 av 3
Jenny ska få flytta till särskilt boende.

När 82-åriga Jenny Johansson drabbades av en stroke i april blev hon halvsidesförlamad och hamnade i rullstol. Eftersom hon bor i en lägenhet på tredje våningen i ett hur utan hiss har hon sedan dess suttit hemma isolerad.

– Det är bättre att de sätter mig i fängelse. Där får jag åtminstone gå ut en timme om dagen, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Skellefteå kommun menade att Jenny skulle klara sig med hemtjänst. Men nu kommer beskedet Jenny väntat på – hon ska få flytta till ett särskilt boende. Efter att Jenny överklagat beslutet flera gånger så har Förvaltningsrätten dömt till Jennys fördel och därför har kommunen ångrat sig.

– Det är verkligen en julklapp som heter duga, säger Jenny.

”Verkligen jobbigt”

Flytten som ska ske om cirka tre månader – något hon ser fram emot.

– Det har verkligen varit jobbigt att titta på väggarna här.

Sedan hon kom hem i maj har hon fått frekventa besök från hemtjänsten, sju besök under dagen och tre på natten. Men de har inte kunnat hjälpa henne ut – sedan hon kom hem har hon varit ute en gång förutom sjukhusbesöken.

– Den dagen regnade och blåste det. Det var i oktober eller november.

Därför ska det bli skönt att komma till ett särskilt boende, där hon förhoppningsvis kommer att bli mindre isolerad.

– Jag är så lyckligt för det, det går inte att beskriva.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hemtjänst