Två svenskar döda i bussolyckan i Mexiko

Två svenskar dog i den svåra bussolyckan på Yucatánhalvön i Mexiko, bekräftar UD för Aftonbladet.

Det är tidigare känt att två andra svenska medborgare skadades.

De vårdas fortfarande på sjukhus.

Passagerarna ombord på bussen var turister från kryssningsfartygen Celebrity Equinox och Serenade of the Seas som på tisdagen skulle besöka mayaruiner vid den arkeologiska platsen Chacchobén, drygt 17 mil söder om staden Tulum i östra Mexiko.

Minst 12 personer dog och 20 skadades efter att ett av bussens framdäck punkterats och chauffören förlorat kontrollen över fordonet.

Bland de skadade finns sju amerikaner och två svenskar, uppgav Vicente Martin, talesperson för delstaten Quintana Roos civilförsvar, inledningsvis. Svenska UD bekräftade senare att två svenska män skadats.

Från Svealand

Nationaliteterna på de döda var på tisdagen ännu inte fastställda. Men en dag senare står det nu klart att två svenskar dog i olyckan. Det bekräftar UD för Aftonbladet.

– Jag kan bekräfta att två svenskar omkommit i den här olyckan. De var hemmahörande i Svealand, säger Rasmus Eljanskog på UD:s presstjänst.

Han vill inte säga något om de omkomnas kön eller ålder. Det rör sig dock inte om de två svenska män som tisdagen bekräftades skadade i olyckan.

– Det är två personer som omkommit, ytterligare två personer har skadats, säger Rasmus Eljanskog.

Åtta amerikaner döda

Han vill inte heller kommentera om svenskarna hade någon koppling till varandra.

– Det är inget jag kan gå in på.

Utöver svenskarna dog åtta amerikaner, en kanadensare och en mexikan, uppger mexikanska myndigheter enligt nyhetsbyrån AP.

De skadade svenskarna vårdas fortfarande på sjukhus.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN