Två gripna för turistmord i Nordirland 1988

avTT

Foto: PSNI via AP/TT
18-åriga Inga Maria Hauser mördades i Nordirland 1988. Nu har två misstänkta män gripits. Arkivbild som lämnats ut av den nordirländska polisen.

Två män har gripits misstänkta för mordet på en ung tysk kvinna i Nordirland för nästan exakt 30 år sedan, rapporterar BBC , Belfast Telegraph , med flera.

18-åriga Inga Maria Hauser var turist och försvann kort efter att hon anlänt till Nordirland med en färja från Skottland, den 6 april 1988. Två veckor senare hittades hon död, brutalt mördad, i en skog.

De två misstänkta männen är 58 och 61 år gamla. Gripanden sker efter att polisen efterlyste nya uppgifter på 30-årsdagen sedan mordet. Det är första gången som någon grips som misstänkt.

För några år sedan genomfördes ett av de största dna-testerna i Storbritannien någonsin inom ramen för mordutredningen, men ingen av de 2 000 personer som topsades matchade.

– Om det fortfarande finns vittnen där ute med mer information som kan hjälpa polisen så vill jag be dem att träda fram, säger polischefen Raymond Murray till brittiska medier.