Så ska brittisk polis förhindra terrordåd under bröllopet

100 000 personer väntas komma till Windsor Castle för att få en skymt av kungligheterna idag.

Säkerhetspådraget under bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle är rigoröst, bland annat kommer krypskyttar att placeras ut på taken.

Notan för att hålla bröllopsyran väntas bli mer än dubbelt så hög som för prins Charles och Dianas bröllop.

32 miljoner pund, motsvarande ungefär 377 miljoner svenska kronor är vad skattebetalarna kommer att få betala för alla säkerhetsåtgärder kring det brittiska prinsbröllopet, skriver Daily Mail.

Runt Windsor Castle och den tur som paret kommer att ta under dagen har krypskyttar placerats ut på taken och barriärer för att stoppa attacker med fordon har placerats ut i stadsdelen.

Konfetti förbjudet

Polis och soldater kommer att patrullera med automatvapen under bröllopsdagen har fått klartecken att avfyra sina vapen om det är nödvändigt, rapporterar Daily Mail.

Konfetti har bannlysts från firandet – polisen menar att risken är för stor att sikten skyms och man missar om något hotfullt föremål kastas mot brudföljet.

Thames Valley Police, det distrikt som har hand om säkerheten i Berkshire tar hjälp av Scotland Yard under dagen.

Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarlig, vilket är en av anledningarna till pådraget, uppger brittisk press. Ytterligare en anledning är prins Harrys koppling till militären, skriver Independent.

Publisert:

LÄS VIDARE