Så ska du se ut för att överleva en bilkrasch

1 av 4
NYHETER

Ingen nacke, tjockt skinn, platt ansikte och extra bröstvårtor.

Det är receptet för att överleva en bilkrock, enligt australiska Transport Accident Comission.

Den australiska myndigheten Transport Accident Comission (TAC) har tagit fram modellen Graham för att illustrera hur en människa bör se ut för att gå oskadd hur en bilolycka. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma hur farlig trafiken kan vara.

Extra bröstvårtor och platt ansikte

Graham har ingen nacke. Det gör att huvudet inte kastas fram och tillbaka vid en krock. De extra bröstvårtorna med inbyggda luftfickor skulle fungera som en mänsklig airbag. Knäna, som kan böjas åt alla håll, är ett skydd mot benbrott. Det tjocka och platta ansiktet är ett skydd för öronen och näsan.

Ska påminna om trafikfaror

I ett pressmeddande förklarar Joe Calafiore, chef för TAC, att Graham uppmärksammar oss på varför trafiken måste göras säkrare.

– Människor kan överleva att springa in i full fart i väggar, men när du talar om kollisioner där fordon är inblandade är hastigheterna högre, krafterna starkare och chanserna för överlevnad betydligt mindre, säger han.

Graham har tagits fram av en konstnär som samarbetet med en traumakirurg vid Royal Melbourne Hospital och bilkrocksexperter vid Monash Universitys olycksforskningscenter.