Man skjuten med flera skott vid skola

1 av 4
NYHETER

En man i 20-årsåldern har skjutits i närheten av en skola i Tyresö.

Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

– När vi kommer fram så hittar vi en person som är skottskadad, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Det var klockan 23.25 som polisen larmades till Njupkärrs skola i Tyresö, sydöst om Stockholm, om misstänkt skottlossning.

När polisen kommer fram hittar patrullerna en man som är skjuten med flera skott. Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, kan inte uppge vilka skador mannen har och med hur många skott han har skjutits.

– Vi har inlett förundersökning på synnerligen grov misshandel, säger hon.

”Håll ut, håll ut”

Mannen, som är 20-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus och polisen söker nu gärningspersonen och förhör vittnen på platsen.

Polisen har haft en helikopter uppe för att söka av området.

Flera vittnen uppger för Aftonbladet att det är en ung man som har skjutits. En person som bor i närheten säger att hon hörde bråk följt av flera smällar.

– Då är det ett skrikande där nere om att de måste skaffa hjälp. Han skruvade på sig hela tiden och hade fruktansvärt ont. De andra säger till honom ”håll ut, håll ut, håll ut”.

Enligt henne föranleddes skotten av ett bråk i ett skogsparti i närheten av skolan.

Hörde höga skrik

Ett annat vittne uppger att han hörde fyra skott och att misstänkta gärningspersoner sedan lämnade platsen. Han hörde också höga skrik.

– Han hade ont och skrek, säger vittnet.

Mannen är förd till sjukhus i ambulans, i nuläget är det oklart hur allvarliga hans skador är.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyresö

Brott