Rubio: Inte Guds plan att jag blir president

Av: Nivette Dawod

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10

MIAMI. Han lyckades inte ens ta hem stödet i sin egen hemstat.

En timme efter att valresultatet stod klart hoppade Marco Rubio av presidentracet.

– Det var inte Guds plan att jag blir president 2016 – eller någonsin, sa han i sitt sista tal.

Alla mätningar pekade åt samma håll: Marco Rubio skulle inte lyckas vinna primärvalet på sin egen hemmaplan, delstaten Florida.

Kort efter att vallokalerna stängde vid 19 lokal tid tvingades också supportrar, väljare, och Miamibor som samlats på Florida International University att inse att Donald Trump plockat hem de 99 delegatorsrösterna som vinsten i Florida innebär för den republikan som vann majoriteten av rösterna.

Marco Rubio klev snart upp på den lilla scenen som gjorts i ordning för honom och gratulerade Donald Trump till vinsten. Sedan höll han det som amerikanska tv-analytiker ansåg var hans allra starkaste tal under hela valrejset - det om att han hoppar av.

– I kväll är det tydligt att även om vi är på rätt sida så kommer vi inte att vinna, sa Rubio.

”Var inte Guds plan”

Han fortsatte:

– Det var inte Guds plan att jag blir president 2016 – eller någonsin.

Tårarna rann på 85-åriga Maria Silva, republikan sedan 50 år.

– Jag har kämpat för Rubio i sex månader i den här kampanjen, sa hon efteråt.

– Men jag tror på Gud och han har andra framtidsplaner för Rubio. Det här är kanske bättre för honom. Jag hoppas att Marco vilar ut nu, han förtjänar lite semester.

Hon skulle däremot aldrig rösta på Trump om han blir republikanernas presidentkandidat. Något som blir allt mer troligt efter kvällens fem primärval.

– Aldrig. Jag respekterar honom, men jag gillar Marco Rubio.

”Inte besegrade”

Så snart Marco Rubio avslutat sitt tal, där han bad väljarna att aldrig förlora optimismen, och alltid kämpa för den amerikanska drömmen som hans egna föräldrar invandrat från Kuba för att uppnå, så lämnade också hans anhängare valvakan.

På bara några minuter tömdes lokalen.

– Men vi är inte besegrade. Ibland måste man förlora för att vinna. Vi kommer att fortsätta samlas kring hans värderingar, jag hoppas att han kommer att fortsätta att representera Florida. Kanske som guvernör? sa 55-åriga Margie Nieves.

”Han är ett skämt”

Det är inte utan viss oro som hon följer republikanernas jakt på en presidentkandidat. Inte heller hon tänker rösta på Donald Trump.

– Jag stannar hellre hemma och avstår från att rösta för första gången i mitt liv.

Förklaringen: Donald Trump är inte tillräckligt konservativ för hennes smak.

– Han är ett skämt. Han står inte alls för de värderingar som vi konservativa har. Hans idéer är bara radikala och allt han säger är bara för att skapa uppmärksamhet.

Egentligen är hon nog fortfarande lite chockad, säger Margie Nieves.

– Jag kommer nog att gråta när jag kommer hem. Men sedan blir det nya tag.

Publicerad: