De sköts ihjäl på nattklubben

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog en kula för sin pojkvän Rysliga sista sms:et Mammans tackmeddelande

1 av 59

49 oskyldiga sköts ihjäl inne på nattklubben Pulse i Orlando på söndagsmorgonen svensk tid.

Här är de offer vars familjer har underrättats.

■ Eddie Jamoldroy Justice, 30

Jobbade som revisor och gillade att äta bra och träna. Skickade meddelanden till sin mamma, Mina, från nattklubben Pulse där gärningsmannen öppnat eld.

”Mamma jag älskar dig, de skjuter på klubben” följdes av ”Han kommer” ”Han gömmer sig med oss inne på toaletten” och det sista sms:et: ”Jag kommer att dö”.

Mamman försökte ringa honom ett flertal gånger men utan svar. Hon skickade även flera sms att hon ringt 911 och att de skulle rädda honom. Men efter flera sms kom det plötsligt inga fler.

På måndagsmorgonen svensk tid kunde polisens tekniker identifiera 30-årige Justices kropp och meddela Mina, skriver BNO News. Innan dess hade mamman ägnat hela dygnet åt att leta efter honom.

Edward Sotomayor Jr, 34

Sotomayor Jr arbetade på en resebyrå som specialiserar sig på semesterresor för homosexuella. Han älskade att resa, träffa nya vänner och var en välkänd och omtyckt person i hemstaden Sarasota, Florida, skriver Buzzfeed. Han var även mycket förtjust i svarta höga hattar, vilket gav honom smeknamnet " Top hat Eddie" enligt CNN. På sociala medier uttrycker nu vännerna sin sorg, tillsammans med svarta hattar- emojis.

– Eddie var en sådan älskvärd person och jag kommer sakna att prata och jobba med honom. Hans leende och svarta hatt kommer för alltid finnas i mitt minne, skrev vännen Nikki Stjames.

Sotomayors vän Christian Wilson Cservak uttryckte sin sorg på Facebook:

– Jag är så ledsen, mitt hjärta är krossat. Världen förlorade en fantastisk kille. Så full av liv och kärlek.

Sotomayors chef, Al Ferguson, fick ett sms inifrån nattklubben Pulse.

– Han var med sin pojkvän, och de skickade ett videoklipp från dansgolvet och försökte få mig att komma dit, säger Ferguson till Orlando Sentinel.

När gärningsmannen började skjuta försökte Edward Sotomayor Jr. skydda sin pojkvän, uppger hans vänner för Angela Taylor, reporter på NBC:s systerkanal Mesh.

”Vänner säger att Eddie Sotomayor Jr. träffades av en kula i ryggen när han försökte få sin pojkvän i säkerhet. Han dog på sjukhus”, skriver Taylor på Twitter.

Stanley Almodovar III, 23

Almodovar arbetade som medicintekniker i staden Clermont i Florida. Han växte dock upp i Massachusetts. CNN berättar att Stanleys mamma, natten han var på klubben, hade förberett en tomat- och ostdipp som väntade på honom i kylen. Men Almodovar fick aldrig smaka den. Han träffades av tre skott inne på klubben – ett i bröstet, ett i sidan och ett i buken. Han dog på sjukhuset i Orlando, skriver Orlando Sentinel.

– Du var en fantastisk människa och vän. Vila i frid. Himlen fick ännu en fantastisk ängel, skriver en av hans vänner på Facebook.

– Vi kommer att sakna dig, Stanley. Du gjorde intryck på alla du kom i kontakt med. Du var en bra människa och en bra vän, skriver en annan av Almodovars vänner.

I den sista videon som Almodovar postade på sociala medier skrattade och sjöng han på väg till klubben, berättar hans mamma för The Orlando Sentinel.

Luis Omar Ocasio-Capo, 20

Luis var dansare och barista på ett Starbucks-kafé. Enligt Buzzfeed kallades Ocasio-Capo bara för Omar av vänner och familj. En av hans släktingar uppmanar sina Facebook-vänner att be för de anhöriga.

– Gud välsigne oss alla, ge oss styrka i den här svåra stunden, skriver han.

En av Ocasio-Capos vänner skriver på Facebook att hon var arbetskamrat med honom på butikskedjan Target.

– Han lyste upp alla platser där han arbetade, speciellt på Starbucks. Det är så sorgligt att hans liv avslutades i förväg av en så ond människa, skriver hon enligt Buzzfeed.

Luis Vielma, 22

Vielma studerade vid Seminole State College för att bli sjukgymnast och jobbade samtidigt på filmstudion Universal Orlando. Han ska ha haft flera kända vänner, däribland författaren J.K. Rowling som skrev följande i en tweet:

– Luis Vielma jobbade på en Harry Potter-attraktion på Universial. Han var 22 år gammal. Jag kan inte sluta gråta.

Av sina vänner beskrivs Vielma som en glad och rolig människa

– Han var så positiv. Han var alltid glad och rolig, och härlig att umgås med. Jag ber för hans familj. Det här är så surrealistiskt, mitt hjärta går sönder, skriver en av hans vänner på Facebook.

Peter Ommy Gonzalez-Cruz, 22

Jobbade på leveransfirman UPS i Orlando och var känd för att kunna memorera namnen på alla stam-kunderna. Kallades "Peter Ommy" av vänner och familj. Under söndagskvällen fylldes hans Facebook-sida med kondoleanser och sorgemeddelanden.

Detta fick hans mamma att skriva ett tackmeddelande.

– Återigen, jag tackar er från djupet av mitt hjärta för all kärlek som ni har visat mig och min son. Som mor känner jag en djup och intensiv smärta, precis som alla andra som går igenom samma sak, skriver hon enligt Buzzfeed.

– En sådan lycklig själ, så lustig och fick alltid någons att rynka pannan upp och ner, skrev en vän på Facebook enligt CNN.

■ Kimberly Morris, 37

Hade enligt vännerna alltid ett leende på läpparna, var ett fan av basket och kamsportstränade. För två månader sedan flyttade Kimberly Morris från Hawaii till Orlando för att kunna hjälpa sin mamma och mormor. När hon fick jobbet som dörrvakt på Pulse var det som att hon fick ett hem, berättar hennes exflickvän för Orlando Sentinel.

■ Juan Ramon Guerrero, 22

22-årige Guerrero jobbade som telefonförsäljare vid sidan om studierna vid University of Central Florida. Hans kusin berättar för en lokal ABC-kanal att Juan var i en relation med en person som familjen Guerrero betraktade som en av sina egna.

– Han var alltid en fantastisk person och som en storebror för mig, säger kusinen om Juan.

Guerrero kom ut för sin familj för ett år sedan, och var då orolig för att de inte skulle acceptera honom, berättar kusinen för CNN. Men det hade han inte behövt vara. Familjen accepterade både honom samt hyllade hans pojkvän.

– Så länge han var lycklig var de okej med det.

■ Eric Ivan Ortiz-Rivera, 36

Enligt Orlando Sentinel kom Ortiz-Rivera ursprungligen från Puerto Rico, men flyttade till Florida för att jobba och skapa sig ett bättre liv. Han arbetad inom detaljhandeln och hade en examen i kommunikation från Univercidad Central de Bayamon. Ortiz-Rivera gick sällan ut men bestämde sig för att möta upp några vänner som haft inflyttningsfest på klubben.

– Jag var förvånad att han var på klubben då han inte är någon klubb-människa, berättar hans tidigare rumskamrat  Abismel Colon Gomez.

– Eric var alltid hjälpsam och kämpade mycket för sin familjs skull. Han älskade sin bror och var alltid väldigt generös.

■ Amanda Alvear, 25

Hon gömde sig inne vid toaletterna på nattklubben Pulse när gärningsmannen öppnade eld. Hon höll kontakt med sin bror Brian.

– Många gisslantagna fanns där inne vid toaletterna och det sista jag hörde var att hon befann sig där, säger hennes bror Brian till The Ledger.

■ Mercedez Marisol Flores, 26

Var född i New York och studerade. Var enligt pappan en glad tjej som hastigt bestämt sig för att gå ut med sina vänner.

– Hon hade så många drömmar, berättar pappan för CNN.

Flores befann sig på Pulse tillsammans med Amanda Alvear.

Trots att pappan är förkrossade så förlåter han skytten.

– Jag förlåter pojken då jag inte kan hantera det hatet i mitt liv. Mitt liv är mer viktigt än hat. Det gör så ont, säger han till CNN.

– Vi måste alla gå samman, verka för fred och älska varandra då detta hat inte kan få fortsätta under resten av våra liv.

■ Enrique L. Rios Jr., 25

En släkting beskriver Enrique L. Rios Jr. som ”en ängel”. Arbetade tidigare på flygplatsen LaGuardia i New York. ”Han var en rolig och häftig kille. Han brukade säga till mig att jag inte skulle låta något stå i vägen för mina drömmar”, skriver en ex-kollega på Facebook enligt CNN.

– Mitt hjärta är tungt, vi växte upp tillsammans och nu är han borta. Gud tog någon som redan var en ängel för många, skrev hans kusin på Facebook.

Rios partner och granne bekräftade hans död för CNN.

■ Deonka Deidra Drayton, 32

Jobbade som bartender på Pulse. Kallades "Dee  Dee" av vänner och familj. Hennes kusin. Kareem Gray, såg "Dee Dee" växa upp.

– Hon brukade dribbla en basketboll runt mig, säger han till CNN.

■ Anthony Luis Laureano Disla, 25

Född i San Juan i Puerto Rico men bodde i Orlando enligt sin Facebook. Hans vänner beskriver honom som en fantastisk person, en speciell kille och en talangfull dansare enligt CNN.

– När jag såg hans namn på listan över döda stanande mitt hjärta. Du förtjänade inte detta, skrev en vän på Facebook.

■ Jonathan Antonio Camuy Vega, 24

Från Puerto Rico ursprungligen men flyttade till Florida för att arbete med tv. Var journalist och arbetade med tv-showen och sångtävlingen "La Voz Kids" på Telemundo station i San Juan.

– Han var en fantastisk produktions-assistent och kommer vara oerhört saknad, säger hans arbetsgivare till CNN. 

I ett uttalande från National Association of Hispanic Journalists säger ordförande Mekahlo Medina att organisationen är förkrossade över Camuy Vegas död.

– Minns Jonathan och de andra offer med mig, som ryckts iväg så tidigt i livet av en sådan meningslös, hemsk handling.

Camuy Vega skulle ha fyllt 25 i slutet av månaden.

■ Miguel Angel Honorato, 30

Bodde i Orlando med sin familj och drev en mexikansk restaurang i Sanford, Florida.

– Vi visste inte vad som hänt först. Han var en fantastisk person, chef och vän, säger kollegan Jonny Reyes till CNN.

■ Jason Benjamin Josaphat, 19

Student vid Southern Technical College i Orlando. Är det yngsta offret som identifierats.

– Han var en snäll person som hade hela livet framför sig, skrev skolan på hans Facebook.

■ Cory James Connell, 21

Lämnade klubben med sin flickvän när skytten gick in berättar hans familj för CNN. Flickvännen överlevde attacken men inte Connell.Han var student vid Valencia Community College och drömde om att bli brandman berättar pappan, James Connell.

– Cory var en bra kille och älskade alla, sa han till CNN.

■ Juan P. Rivera Velazquez, 37

■ Luis Daniel Conde, 39

■ Shane Evan Tomlinson, 33

■ Juan Chevez-Martinez, 25
 

■ Jerald Arthur Wright, 31
 

■ Leroy Valentin Fernandez, 25
 

 ■ Javier Jorge-Reyes, 40

 ■ Joel Rayon Paniagua, 32
 

 ■ Jean Carlos Mendez Perez, 35
 

 ■ Franky Jimmy Dejesus Velazquez, 50

 ■ Martin Benitez Torres, 33

 ■ Luis Daniel Wilson-Leon, 37

 ■ Xavier Emmanuel Serrano Rosado, 35

 ■ Gilberto Ramon Silva Menendez, 25

 ■ Simon Adrian Carrillo Fernandez, 31

 ■ Oscar A Aracena-Montero, 26
 

 ■ Enrique L. Rios, Jr., 25
 

■ Darryl Roman Burt II, 29
 

■ Alejandro Barrios Martinez, 21

■ Tevin Eugene Crosby, 25
 

■ Jean C. Nives Rodriguez, 27
 

■ Rodolfo Ayala-Ayala, 33
 

■ Brenda Lee Marquez McCool, 49
 

■ Yilmary Rodriguez Sulivan, 24
 

■ Christopher Andrew Leinonen, 32
 

■ Angel L. Candelario-Padro, 28
 

■ Frank Hernandez, 27
 

■ Paul Terrell Henry, 41
 

■ Antonio Davon Brown, 29
 

■ Christopher Joseph Sanfeliz 24

■ Akyra Monet Murray, 18
 

■ Geraldo A. Ortiz-Jimenez, 25

Aftonbladet

Publicerad:

LÄS VIDARE