Azras tur med hoverboarden slutade i en smäll

1 av 2 | Foto: Azra Sahmans, 21, nya hoverbord började brinna.
NYHETER

Azra Sahmans, 21, nya hoverbord smällde så att hon trillade av.

Sen kom det rök.

– Jag tyckte verkligen det var otäckt, säger hon.

Azra Sahman, 21, hade väntat på sin nya hoverboard i en månad. Hon hade förbokat ett exemplar på internet för att få ett bättre pris. Ändå kostade den 2 800 kronor. Tanken var att Azra Sahman skulle kunna åka till jobbet på den eller bara åka för skojs skull. Men så roligt blev det inte.

– Jag har sett filmer på internet där hoverboards börjar brinna så jag kollade noga innan vad som främst kunde orsaka smällar och brand, säger hon.

Azra Sahman kom fram till att det var batteriet som var den största riskfaktorn så hon försäkrade sig om att batterierna var av god kvalitet innan hon la sin beställning.

Nöjesturen slutade i en smäll

Olyckan inträffade efter bara två veckor. Azra Sahman hade hunnit lära sig åka ganska fort. När hon skulle ta en tur utanför bostaden i Norrköping hände det.

– Först började det låta. Det knastrade, sen blev det blev varmt under högra foten. Och sedan small det och jag ramlade. Det kom rök från hoverboarden, säger hon och fortsätter:

– Jag blev rädd och jag gjorde mig illa, även om det inte var så farligt. Sen gick jag undan, jag vet att det kan börja brinna.

Hoverboarden hade stannat abrupt när det small. Hon säger att det var tur att hon inte hade hunnit upp i någon högre fart. När Azra Sahman väntat ett tag gick hon fram och försökte stänga av den, men det gick inte.

– Den gick inte att stänga av på ett helt dygn.

Anmäld som ”farlig vara”

Hon säger att hon inte kommer köpa en ny hoverboard förrän tekniken har blivit bättre.

– Jag tyckte verkligen det var otäckt och jag ångrar mitt köp. Jag rekommenderar ingen att köpa en likadan och jag tycker att man bör var försiktig, särskilt om man låter barn leka med en hoverboard.

Azra Sahman har reklamerat produkten och pratat med konsumentverket som bad henne anmäla den hos dem som farlig vara, vilket hon har gjort. Nu hoppas hon på att kunna få pengarna tillbaka.

I anmälan har namnet för produkten "Airboard Hoverboard 2x350W (700w) LED-wheels".

ARTIKELN HANDLAR OM

Hoverboard