Rånade nattkassörska – polisen släpper övervakningsfilm

avCarl Hedlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen i Sundsvall jagar nu två rånare – som tvingade till sig en okänd summa pengar från en nattöppen bensinstation natten till måndag. Nu behöver polisen hjälp att identifiera rånarna och flyktbilen.

– Vi har svårt att avgöra vilken bilmodell det är, säger Henrik Blusi förundersökningsledare.

På övervakningsbilder ser man två maskerade personer som kliver in på Shells bensinstation vid 03:15 natten till måndag. I butiken finns flera andra kunder som ser på när en av gärningspersonerna går fram till kassörskan och tvingar henne att öppna kassan.

– Därifrån tillgrips en okänd summa pengar innan de lämnar bensinstationen, säger Henrik Blusi.

Polisen misstänker att de efter det kör iväg i en kombi personbil – men där tar spåren efter rånarna slut.

Bedriver jakt inifrån och utifrån

– Vi tittar på vilka personer har gjort sådana här tillgrepp tidigare och var finns de nu. Vi försöker också höra oss för med personer som kanske har uppgifter att lämna om vilka gärningsmännen är, säger Henrik Blusi.

Aftonbladet har varit i kontakt med personalen på bensinstationen som säger att kassörskan blev chockad men mår efter omständigheterna bra.

Ber allmänheten om hjälp

Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att komma vidare i utredningen. Både när det gäller rånarna och flyktbilen.

– Vi är intresserade av personerna vi ser på filmen, är det någon som känner igen en av dem eller båda får de gärna höra av sig.

Efterlysningen gäller även en kombi personbil, som körde vid Shell Kolvägen mellan 03:00-03:30 under natten till måndag.

Känner du igen någon av gärningsmännen på filmen eller har du uppgifter om flyktbilen? Hör då av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sundsvall