19-åring till våldsattack i nytt misstänkt Flakka-fall

1 av 6
NYHETER

Ännu en misstänkt Flakka-attack har inträffat i samma distrikt i Florida där studenten Austin Harrouff, 19, häromveckan mördade ett par och åt på ena offrets ansikte.

Nico Gallo, även han 19 år, krossade på söndagen en fönsterruta till ett hus, berättade att han var påverkad av den ökända designerdrogen – och gav sig sedan på en mamma och hennes son.

– Det är helt oförklarligt. Jag har inget bättre ord för att beskriva det, säger lokala sheriffen William Snyder.

Den besinningslösa och enligt utredare ”oprovocerade attacken” inträffade strax före klockan tre på söndagsmorgonen.

William Snyder, sheriff i Martin County, berättar under en presskonferens på måndagen att mamman i familjen låg och sov i huset i Stuart, Florida, när hon vaknade av att någon försökte öppna ytterdörren, rapporterar tv-stationen CBS 12.

Krossade ruta som ”en kanonkula”

Kvinnan hörde någon yttra orden ”förlåt, jag kommer dö” och gick sedan bort till dörren för att se en okänd ung man stå utanför. Hon uppmanade honom att gå men mannen, identifierad som 19-årige Nico Gallo, ska i stället ha antagit formen av en kanonkula och kastat sig genom fönsterutan intill.

– Hon säger att det kunde ha varit någon i OS, säger sheriffen enligt CBS 12.

Innan Gallo gick till attack mot kvinnan och hennes 30-årige son ska han ha sagt till henne att han tagit flakka och LSD.

Enligt William Snyder slogs kvinnans son, som uppges väga omkring 45 kilo mer än 19-åringen, med honom från ena änden av huset till den andra samtidigt som hans mamma upprepade gånger slog den påverkade gärningsmannen i huvudet med ett baseballträ i aluminium.

– Det verkar inte ha påverkat honom alls, säger Snyder.

Efter att kvinnan lyckats slå larm anlände polismän till platsen, vilka satte handbojor på honom och band hans fötter då han var så våldsam. Nico Gallo, som uppges ha varit klädd i t-shirt, pyjamas och strumpor, fördes senare till sjukhus i ambulans eftersom han enligt polis var ”för våldsam för att placeras i en räddningshelikopter”‚ skriver AP.

Även den drabbade kvinnan fördes till sjukhus för att sy ett skärsår hon fick i armen av det krossade glaset Sonen skadades inte i sammandrabbningen med gärningsmannen.

Gallo befinner sig nu på sjukhus i stabilt tillstånd.

”Helt oförklarligt”

Sheriffen drog under presskonferensen paralleller mellan söndagens våldsattack och det brutala dubbelmordet i staden Tequesta i Palm Beach, Florida, för två veckor sedan. Austin Harrouff, 19, stormade då ut från en restaurangmiddag med sina föräldrar för att gå fem kilometer och sedan bryta sig in i ett främmande pars hem och hugga ihjäl dem. Han hittades på parets villauppfart i bar överkropp, böjd över mannens döda kropp och bitandes loss bitar av hans ansikte och mage.

Den misstänkte mördarens mamma ska i polisförhör ha sagt att sonen dagarna innan dådet upprätt märkligt och sagt sig ha superkrafter.

Austin Harrouff, som fortfarande befinner sig på sjukhus, har sagt till polisen att han inte var drogpåverkad. Men sheriff William Snyder säger enligt AP att både han och Nico Gallo uppvisat en otrolig styrka och hög smärttröskel.

– Det är helt oförklarligt. Jag har inget bättre ord för att beskriva det, säger Snyder.

Ingen av de 19-åriga gärningsmännen har något brottsregister och är inte kända av polisen sedan tidigare.

Hittills har polisens utredare inte funnit några tecken på amfetamin, kokain eller heroin i Harrouffs blod, som fortfarande testas. Det tar längre tid att hitta spår efter exempelvis flakka. Prover kommer nu att tas även på Gallo.

Flakka är en syntetisk drog som liknar badsalt. Den kan ge psykotiska våldsutbrott och är ökänd i USA sedan flera personer i södra Florida i fjol fått galna utbrott under inflytande av drogen, skriver AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

USA

Narkotika