Mc-kortege skänkte 31 000 kronor till cancersjuka barn

1 av 2 | Foto: Cirka 250 motorcyklister samlades för att åka i en kortege för cancersjuka barns skull.
NYHETER

Cirka 250 stycken motorcyklister samlades i Örebro för åka i samlad trupp för de cancersjuka barnen, skriver Nerikes Allehanda.

– Det var jättetrevligt och jätteroligt. Alla som deltog är oroligt duktiga och fina människor, säger en av arrangörerna Pia Flodin till Aftonbladet.

I söndags deltog cirka 250 motorcyklister för att åka i samlad trupp på Örebros gator. Syftet var att samla in pengar till cancersjuka barn.

– Vi fick in över 31 000 kronor så vi slog ett ganska stort rekord i år, säger Pia Flodin till Aftonbladet.

Pengarna kommer att gå oavkortat till Stjärnglansen, ett konto för cancersjuka barn hos Universitetssjukhuset Örebro. För pengarna ska barnen kunna göra något roligt under tiden de är inlagda på sjukhuset, som att till exempel åka till Kolmården med familjen eller köpa en surfplatta.

– Det handlar om att sätta guldkant på tillvaron för barnen, det här är rena glädjepengar.

"Vi är jätteglada"

Pia har arrangerat denna tillställning i elva år tillammans med sina vänner i motorcykelsällskapet Garaget och de två mc-klubbarna Big Twin och Southside. Det är alla deltagare som bidrar med pengar genom att betala för sitt deltagande. Förutom att de får en plats i kortegen har de också chans att vinna priser som sponsorer står för.

– Vi är jätteglada för alla sponsorer som är med och möjliggör det här.

Vill visa en annan sida

Det är inte bara motorcyklisterna som uppskattar tillställningen. Folk samlas på Stortorget där kortegen avslutar för att titta på motorcyklarna, fota och ställa frågor. 

– Vi startade det här för att det är roligt att göra något gemensamt och för att visa att det finns en annan sida hos motorcykelklubbar, en sida som man inte brukar lyfta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Feelgood

Örebro