Timmer blockerade E6 efter lastbilsolycka

1 av 2
NYHETER

En timmerlastbil med släp välte på måndagseftermiddagen på E6 utanför Kungsbacka i Halland.

Stockar spreds ut över norrgående körfält, som stoppades helt under några timmar.

Vid 17.20-tiden var vägen öppen för trafik igen.

13.35 fick polisen larm om att det låg timmerstockar på E6:an i norrgående riktning, utanför Kungsbacka i Varlaavfarten.

På en film från olycksplatsen som Aftonbladet tagit del av syns hur timmerlastbilen vält i södergående körriktning och fallit in mot mitträcke och mötande trafik. Timmer sågs ligga över körbanan och enligt polisen var det inledningsvis totalstopp i både norrgående och södergående körfält, då lastbilen blockerade det senare.

– Nu har man kunnat öppna upp ett körfält i södergående riktning. Norrgående trafik leds om av polis. Bärgningen av lastbilen beräknas pågå åtminstone i 45 minuter till, säger Peter Adlersson vid 15.30-tiden.

’Låg som plockepinn’

Eva Marsh var på väg till Göteborg när hon körde förbi olycksplatsen.

– Det ligger som plockepinn över hela vägen. Många var ute på vägen och försökte plocka bort. De skrek och försökte rulla undan, men räddningstjänsten hade inte hunnit fram när jag körde förbi. Det kommer säkert ta lång tid att få undan allt, säger hon till Aftonbladet.

Timret på vägen lastades på en tillkallad Timmerbil för att forslas bort.

Vid 17.20-tiden hade polisen lämnat platsen och vägen var helt öppen för trafik igen. Ingen person kom till skada i olyckan.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och beslagtagit färdskrivareblad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kungsbacka

Trafik