Orkanen Nicole på väg mot Bermuda

NYHETER

”Är extremt farlig”

1 av 2 | Foto: AFP
Orkanen Nicole.

Den extremt kraftiga och farliga orkanen Nicole är på väg in mot Bermuda och kommer passera ön under torsdagen, enligt National Hurricane Center i USA.

Orkanen har hittills nått vindstyrkor på 62 meter per sekund och uppgraderats till en kategori 4.

Boende på än uppmanas att söka skydd inomhus.

Bara dagar efter att den kraftiga orkanen Matthew, som dödat uppemot 100 personer, är det nu dags igen.

Under torsdagen väntas den kraftiga och mycket farliga orkanen Nicole nå den brittiska ön Bermuda i Atlanten enligt National Hurricane Center i USA.

Kategori 4 av 5

Under onsdagskvällen uppgraderades Nicole till en kategori 4 på en 5-gradig skala efter att vindhastigheten ökat till 62 meter per sekund.

Orkanen väntas träffa ön under torsdagen och befolkningen uppmanas att förbereda sig för både kraftigt regn och vindar.

För närvarande befinner sig Nicole 290 kilometer från den sydvästra delen av Bermuda och rör sig nordost med en hastighet av 19 kilometer i timmen.

”Vana vid blåst”

Redan i onsdags började det regna kraftigt i området och både skolor och kontor var stängda. Även flyg och kryssningsfartyg har ställt in sina avgångar.

– Jag tror att vi är förberedda. Nu korsar vi bara våra fingrar och hoppas på det bästa, sa premiärministern Michael Dunkley under onsdagsmorgonen till AP.

Han säger också att människor anskaffat sig vad de behöver innan stormen slår till och att ön har bra infrastruktur, och att invånarna är vana vid att det är blåsigt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bermuda