”Jättetampong” upphängd i träd förbryllar polisen

NYHETER

På måndagen inkom ett tips till Stockholmspolisen. I ett träd hängde ett nästan två meter långt, vitt tygstycke och från det droppade något som såg ut som blod ned på marken.

– Vi har aldrig sett något liknande, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Det var under måndagseftermiddagen som det inkom ett något udda tips till Södermalmspolisen i Stockholm. Sex meter upp i ett träd hängde ett vitt, avlångt tygstycke doppat i något som såg ut som blod, i alla fall droppade det röd vätska ned på marken.

”Såg ut som blodig människokropp”

– Vi fick in flera samtal om det och två personer som passerade förbi berättade att de kände sig väldigt illa berörda. På håll såg tygstycket ut som en blodig människokropp inlindad i ett lakan som hängde och dinglade i trädet, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

När en polispatrull anlände till Tantolunden, där tygstycket påträffats, gjorde de också bedömningen att folk kunde ta illa vid sig och skar helt sonika ned verket.

– Patrullen kunde då se att det var en papier maché-skapelse. 180 centimeter lång och 50 centimeter i diameter som färgats med stora, mörkröda fläckar.

På bilden ser föremålet lite ut som en blodig tampong?

– Ja, nu när du säger det så tycker jag nog också det.

Föremålet är förverkat

En anmälan om förargelseväckande beteende har nu upprättats men än finns inga tips om vem som kan tänkas ha satt upp verket.

– Vi har aldrig sett något liknande tidigare. Och nu har vi, så att säga, förverkat föremålet, säger Mats Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM