Tatueringen gick snett – nu vill Åsa varna andra

NYHETER

”Jag kommer få leva med ärr”

Foto: Nu går Åsa på antibiotika för att minska infektionen.

Åsa Lindevärn, 30, från Värnamo skaffade en ny tatuering via en bekant. Någon dag efter började såret värka.

– Det här kommer inte läka, jag kommer få leva med ärr, säger Åsa till Aftonbladet.

Foto: Åsa Lindevärn vill varna andra från att tatuera sig hemma hos privatpersoner.

I mitten av februari träffade Åsa Lindevärn en vän som tipsade henne om en tatuerare. Åsa ville nämligen tatuera in flaggan för hennes födelseland Indien, samt en karta över landet.

När Åsa ett par veckor senare kom hem till tatueraren visade det sig dock att allt inte riktigt var som hon trodde.

– Jag var inte beredd på att det skulle vara så rörigt och ofräscht där. Det kändes konstigt att det var hemma hos honom och inte i en särskild lokal, säger hon till Aftonbladet.

Vägrade läka

Någon dag senare började den nya tatueringen att värka. En del av den verkade inte vilja läka. Det var den gröna färgen som verkade ha gett någon form av reaktion. Svaret hon fick av tatueraren var att hon kanske inte tål färgen.

– Jag har gjort flera andra tatueringar utan att det hänt. Jag har en Nalle Puh i färg som jag haft flera år och det har aldrig varit problem, säger hon.

Skrev på Facebook

Trots att hon försökt tvätta tatueringen med ljummet vatten efter tatuerarens rekommendation har det inte velat läka ihop. Därför var Åsa i veckan hos vårdcentralen där hon fick antibiotika. På onsdagen valde hon att skriva ett inlägg på Facebook där hon uppmanar andra som vill tatuera sig att gå till riktiga studios.

– Det här kommer inte läka, jag kommer få leva med ärr och vill då gå ut med budskapet på Facebook att man inte ska gå till en privatperson. Gå till en tatueringsstudio och be om att få fylla i en hälsoblankett, så att du verkligen vet från grunden vad som gäller. Så att inte andra får uppleva samma sak som jag.

Läs Åsas Facebookinlägg nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Värnamo