Imam skjuten till döds i New York

1 av 4 | Foto: CRAIG RUTTLE / AP TT NYHETSBYRÅN

avNiklas Svahn

NYHETER

En imam och ytterligare en man har skjutits till döds i New York. Det var strax efter en bönestund i en moské som gärningsmannen slog till på öppen gata och närmast avrättade personerna, skriver New York Post.

– Han skulle aldrig göra en fluga förnär, säger imamens brorson Rahi Majid.

En muslimsk imam och hans vän, som tillsammans deltog i en bönestund i en moské i stadsdelen Queens i New York, har skjutits till döds. De sköts i huvudet på öppen gata och blev närmast avrättade av en okänd gärningsman, skriver New York Post.

Skytten ska ha kommit upp bakifrån och vittnen uppger att de såg en person klädd i svart polotröja och shorts springa från platsen.

Deras liv kunde inte räddas

Videoklipp som publicerats på bland annat Youtube visar hur en folksamling samlades runt offren innan de fördes med ambulans till sjukhus.

De kördes till Jamaica Hospital Medical Center och dog under tiden som ”livsuppehållande åtgärder utfördes”, säger en talesperson för sjukhuset enligt nyhetsbyrån Reuters.

Utesluter inte hatbrott

Imamen har identifierats som Maulama Akonjee, 55, och hans vän som Thara Uddin, 64.

– Han skulle aldrig göra en fluga förnär, säger imamens brorson Rahi Majid till New York Post.

Polisen har ännu inte gått ut med något motiv bakom attacken och har ännu inte hittat några bevis för att männen attackerades på grund av sin tro, säger Tiffany Phillips, talesperson för New York-polisen. Myndigheterna utesluter däremot inte möjligheten att det kan röra sig om ett hatbrott.