Brand i trevåningshus – 25 evakuerade

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS

avJoakim Magnå, Niklas Svahn

NYHETER

En brand startade under natten mot söndagen i ett trevåningshus i Sollentuna. Runt 25 personer i närliggande byggnader fick evakueras.

Som mest bekämpade över 50 brandmän lågorna.

– Vi har säkrat att det inte finns någon spridningsrisk, säger Sten Andersson, strateg vid Brandkåren Attunda.

Polisen misstänker att branden är anlagd.

Larmet kom in precis vid midnatt och räddningsstyrkor från sex stationer i Stockholm ryckte ut. Det hade börjat brinna i ett trevåningshus som är under byggnation. Ingen bor i huset.

Branden var fullt utvecklad och räddningstjänsten fokuserade på att hindra spridning till det radhus som ligger i anslutning.

– Vi har säkrat att det inte finns någon spridningsrisk till lägenheterna som finns i anslutning. Vi fortsätter med eftersläckning av branden som var i den här verksamhetslokalen och det kommer vi att fortsätta med framåt förmiddagen, säger Sten Andersson, strateg vid Brandkåren Attunda, vid 06-tiden på söndagen.

”Började på flera ställen”

Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, uppger att runt 25 personer har evakuerats från sina hem.

Räddningstjänsten sökte av den brinnande byggnaden med rökdykare.

– Ingen är skadad. 25 personer är evakuerade och alla har löst sitt eget boende. När det ljusnar kommer vi att kunna släppa in dem i sina hem igen, säger Sten Andersson.

Aftonbladet har varit i kontakt med ett vittne som befann sig vid brandplatsen.

– Det började brinna på flera ställen på insidan, säger vittnet.

Utreds som mordbrand

Vid 02.15 uppgav Storstockholms brandförsvar att ytterligare resurser skulle komma att behövas. Som mest kämpade omkring 50 brandmän mot lågorna.

Polisen har inlett en förundersökning om morbrand och hade fem patruller på plats för att hålla avspärrningarna.

– Vi har även tagit dit en SL-buss för att de som blivit evakuerade ska ha någonstans att värma sig, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.