Försökte hjälpa man – knivhöggs

NYHETER

Norsk medborgare gripen av polis

1 av 13

Yovel Levkowski, 18, trodde att den norske knivmannen försökte fly undan ett terrorattentat och sprang för att hjälpa till.

Då knivhöggs hon i handen.

– Det är ett mirakel att jag överlevde. Kvinnan bredvid mig dog framför mina ögon, säger hon till den israeliska sajten Ynet.

Sent på onsdagskvällen gick en man till attack med kniv på Russell Square i London.

Offren tycks ha valts ut utan urskiljning – knivmannen gick till attack mot alla som kom i närheten.

Israeliskan Yovel Levkowski – som är på semester i London – passerade Russell Square under tumultet. Hon berättar för den israeliska sajten Ynet att hon såg två män springa mot henne.

– Jag var rädd att det var ett terrorattentat, och att de båda var offer. Jag gick fram för att hjälpa en av dem och kände smärta i handen, säger hon.

60-årig kvinna dödades

Det visade sig att hon hade gått fram till mannen som satte skräck i torget.

– Den andre mannen jagade efter för att försöka stoppa honom, och till slut lyckades han, säger Yovel Levkowski.

Gärningsmannen – en 19-årig norsk medborgare – kunde till slut gripas av polis. Polisens huvudteori är att han lider av en allvarlig psykisk störning.

Förutom Levkowski skadades fyra personer i attacken. Den amerikanska kvinna som dödades i attacken var den pensionerade läraren Darlene Horton, 64, skriver Daily Mail. Hon hade enligt tidningen varit i England under några veckor och skulle åka hem till USA med sin man samma dag som hon brutalt mördades.

– Hon låg på marken och fick hjälp av sin make. De försökte återuppliva henne men hon hade förlorat mycket blod och dog efter ett par minuter, säger Yovel Levkowski till Ynet.

”Lärt mig uppskatta livet”

Levkowski skrev kort efter händelsen ett Facebook-inlägg där hon uppmanade sina vänner att göra det mesta av sin tid på jorden.

”De senaste timmarna har lärt mig att man måste uppskatta varje sekund av livet”.

Hon inser att hon lika gärna hade kunnat dö.

– Jag vet inte om jag hade tur eller om det var ödet, men det är ett mirakel att jag överlevde. Kvinnan bredvid mig dog framför mina ögon, säger hon till Ynet.

ARTIKELN HANDLAR OM

London

England