Tjuven simmade i väg med bytet – då blev hon uppfiskad

Foto: Vattnet vid Reimersholme.
NYHETER

En tjuv stal en väska och simmade sedan iväg. Då blev tjuven uppfiskad av ett vittne med båt.

Det var i söndags som händelsen inträffade, som StockholmDirekt var först med att skriva om. En kvinna var då ute och tog en simtur i Gröndal i Stockholm. Kvar på torra land låg hennes väska. En annan kvinna passade då på att stjäla hennes tillhörigheter och började simma med sitt byte mot Reimersholme.

Blev uppfiskad

Men det gick inte obemärkt förbi och ett vittne som lägligt nog hade en båt tog upp jakten.

– Han körde då ut båten den mot den simmande gärningsmannen och fiskade sedan upp henne och väskan i båten och åkte tillbaka till Gröndal igen. Där ringde han polisen, säger Eva Nilsson, informatör på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Polisen hade då även fått in ett samtal från kvinnan vars väska blivit stulen och de kunde snart koppla ihop de två händelserna.

– När polisen kom dit kunde de identifiera gärningsmannen, som delgivits misstanke om stöld. Kvinnan fick kort därefter tillbaka sin väska.

Polisen: ”Rådigt gjort”

Ett envarsgripande, så som mannen i båten gjorde, får alla göra om det är brott som har fängelse i straffskalan – vilket stöld har.

– Jag tycker att det var rådigt av honom. Sedan ska man såklart överlämna personen till polisen så snart man kan, precis som han gjorde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott