Letade efter sin katt - misstänks ha utsatts för gruppvåldtäkt

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen söker efter gärningsmän efter en misstänkt våldtäkt i Malmö.
Foto: Läsarbild.
Polisen söker efter gärningsmän efter en misstänkt våldtäkt i Malmö.

Kvinnan letade efter sin katt när hon misstänks ha överfallits och våldtagits av flera gärningsmän under söndagskvällen.

Nu vädjar hon till eventuella vittnen att höra av sig till polisen.

– Jag mår åt helvete, säger kvinnan till Aftonbladet.

Det var vid 23-tiden i söndagskväll som kvinnan i 30-årsåldern gick ut för att leta efter sin försvunna katt vid Gyllins trädgård i stadsdelen Husie i Malmö. Vid lekparken blev hon överfallen bakifrån och svimmade. Hon ska även ha släpats ett flertal meter.

– Jag minns inte mer än att jag blir slagen, antingen i huvudet eller i ryggen och tuppar av, säger kvinnan till Aftonbladet.

"Mår åt helvete"

När hon vaknade till igen såg hon vad hon misstänker var tre gärningsmän som pratade på ett språk hon inte förstod. En av männen ska även ha haft en vit huvtröja på sig, enligt kvinnan.

– Mina tights hängde på ena benet, säger kvinnan som efter händelsen ringde en granne som hjälpte henne och larmade polisen.

Kvinnan fördes till sjukhus där personalen enligt henne konstaterade att hon hade blåmärken på hela kroppen och skador i underlivet.

Kvinnan, som själv valt att höra av sig till Aftonbladet, vädjar nu till allmänheten att höra av sig till polisen om de har sett eller hört något.

– Jag mår åt helvete och vågar inte gå och lägga mig. Detta är ett mycket lugnt område men just nu känns allt väldigt jobbigt och osäkert.

Polisen jobbar med ärendet

Polisen i Malmö bekräftade under måndagsförmiddagen att en anmälan om våldtäkt alternativt grov våldtäkt upprättats och att fyra utredare just nu jobbar med ärendet. Dock vill man inte uttala sig om det i nuläget finns någon eller några misstänkta eller något singalement.

– Vi söker efter flera gärningsmän men kan inte gå ut med fler uppgifter. Fler förhör med målsägande plus en till kommer att hållas under dagen, säger Anders Kristensson, biträdande inre befäl vid Malmöpolisen.

Dock hoppas även polisen nu att vittnen ska höra av sig.

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört någonting i området vid tidpunkten. Det kan  vara timmarna innan  och efteråt. Alla uppgifter är av intresse. Även generella uppgifter, om det varit liknande incidenter vid tidigare tillfällen vid samma plats och så vidare, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

I nuläget är det exakta brottsplatsen inte identifierad och därmed har man ännu inte kunnat söka av något område med hundpatrull.

– Vi kommer att söka med hundar om vi får en mer utpekad brottsplats. Själva ytan är stor och därför vore det bra om vi kunde få fram fler vittnes- eller målsägandeuppgifter, säger Calle Persson.

Två misstänkta våldtäkter på drygt en vecka

För drygt en vecka sedan anmäldes ytterligare en misstänkt våldtäkt i närheten av Husiegårdens idrottsplats. En 14-årig flicka ska under en promenad mitt på dagen ha blivit indragen i en buske av en man som sedan misstänks ha våldtagit henne.

På frågan om de två händelserna kan ha något samband svarar Calle Person att man i nuläget inte kan se något omedelbart sådant.

– Utredarna kommer givetvis att titta på detta men i nuläget vet vi för lite för att kunna göra en koppling mellan dessa två fall.

Tips till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%