Löfven om Sahlin: "Inte bra"

1 av 2
TVINGAS TÄNKA OM Statsminister Stefan Löfven lovade i går att presentera den nya regeringen innan månaden är slut. När det gäller MP:s ministrar är han bunden av vilka de föreslår. Aftonbladets Lena Mellin ser tänkbara kandidater i Maria Ferm, Peter Eriksson, Karolina Skog, Karin Svensson Smith och Daniel Helldén.
NYHETER

Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu för första gången Mona Sahlin-affären.

"Beklagligt" och "absolut inte bra", säger statsministern om turerna som avslöjades av Expressen.

Löfven uppger dock att regeringens arbete inte påverkas av Sahlins avgång som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Han anser däremot att det är "synd för sakfrågan" eftersom Sahlin gjort "ett bra och betydelsefullt jobb". Men statsministern svarar "nej" på tidningens fråga om han pratat med henne efter avslöjandena.

– Nej, jag har inte pratat med henne, säger Löfven till Expressen i Washington i samband med det nordiska toppmötet med USA:s president Barack Obama i Vita huset.

Sahlin avgick i förra veckan som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism sedan Expressen bland annat publicerat uppgifter om att hon på myndighetens brevpapper felaktigt intygat uppgifter om inkomst för hennes förra livvakt.

En förundersökning om osant intygande alternativt grovt osant intygande har inletts vid särskilda åklagarkammaren.

TT