Två skadade efter att bil kört in på torg

NYHETER

Föraren: ”Försökte undvika att köra på personer som kom ut framför mig”

1 av 2

En person fördes till sjukhus med ambulans efter att en personbil kört in i en grupp människor vid Stora torg i Kristianstad.

Aftonbladet har talat med föraren.

– Jag försökte undvika att köra på tre personer som plötsligt kom ut framför mig. Allt hände så snabbt, säger mannen som är i 20-årsåldern.

Tipsa | Aftonbladet

Olyckan inträffade strax före klockan 16.30 på torsdagseftermiddagen.

Enligt polisen har två personer skadats. Anders Pålsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad, säger att minst en av dem förts till sjukhus med ambulans.

– Två personer har skadats efter att en bil kört upp på trottoaren vid Stora torg. Bilen har även kört in i ett elskåp. Vi har varit på platsen och säkrat bil och elskåp och hjälpt ambulansen att ta hand om de här två personerna. Åtminstone en av dem är förd med ambulans till sjukhus, säger Anders Pålsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad.

”Soptunna flög”

Även polisen har varit på plats vid torget.

– Vi är där och samlar information. Vi pratar med den vållande föraren och tar vittnesuppgifter, säger Kim Hild vid polisens regionledningscentral.

Aftonbladet har talat med den man i 20-årsåldern som körde bilen. Han säger att han försökte undvika att köra på tre personer som plötsligt kom ut framför honom.

– Det var två som cyklade och sedan gick en person bakom dem. Jag försökte undvika alla tre, det var därför jag svängde kraftigt och körde upp på trottoaren och in i ett elskåp. Allt hände så snabbt.

Polisen skriver på sin webbplats att en kvinna född 1960 blev påkörd och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Region Skånes pressjour har hon förts till akuten i Kristianstad med lindriga skador.

Ytterligare en person skadades lindrigt i samband med att bilen kolliderade med en soptunna som hamnade på en stillastående bil i närheten. Personen satt delvis utanför bilen och fick då bildörren på sig, skriver polisen på sin webbplats.

Ska försöka kontakta kvinnan

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik. Föraren säger dock att han inte har delgivits någon misstanke om brott.

– Polisen sa bara att de skulle kolla bilen och att vi ska få tillbaka den.

Mannen säger att han känner sig lite chockad men i övrigt mår bra och planerar att kontakta den skadade kvinnan.

– Jag ska försöka prata med henne.

ARTIKELN HANDLAR OM