Demonstrant skadades vid skottlossning

avEric Tagesson, Isabelle Nordström, Olof Svensson, Susanna Hållbus, Linnea Carlén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 14

En man skadades allvarligt efter att ha blivit skjuten i Fittja, söder om Stockholm. Det uppger polisen.

Enligt uppgifter var det i samband med en demonstration som någon sköt mannen från ett fordon, som sen lämnade platsen i hög hastighet.

Mannen flögs med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset och vårdas nu för livshotande skador.

Säpo har informerats om skottdådet, uppger TT.

Tipsa | Aftonbladet

Personen satt i en bil när han på lördagen sköts på en på en adress i Fittja. Någon larmade SOS Alarm om skjutningen vid 16.43. Då hade den skadade personen tagit sig någon kilometer till OKQ8 i Fittja. Enligt personalen skedde skjutningen inte på macken.

– Det svängde in en lastbil och ur den kom en man som skrek att en person blivit skjuten. Då ringde vi ambulans, säger en anställd.

I bilen satt den skjutne mannen, som fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Mannens anhöriga har blivit informerade om att han vårdas på sjukhus, uppger polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord och ännu är ingen gripen för dådet. Personbilen som mannen satt i när han blev skjuten är nu bärgad, och tekniker var på plats vid macken vid 19-tiden på lördagskvällen.

Under kvällen knackar polisen dörr i området, uppger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Uppgifter: ”Deltog i demonstrationen”

Enligt uppgift till Aftonbladet ska händelsen ha börjat med att en bil sköt mot en annan under färd. Flera personer satt i den träffade bilen, men bara en person skadades.

Tidigare under eftermiddagen blev en kurdisk demonstration i Botkyrka bråkig efter att några förbipasserande provocerat deltagarna och polisen fick ingripa. Enligt uppgifter till TT deltog mannen i den tillståndsgivna manifestationen och befann sig när han sköts i en följebil till demonstrationen, en minibuss draperad med prokurdiska flaggor. Arrangörerna säger till nyhetsbyrån att attacken var politiskt motiverad.

Men polisen vill inte kommentera om händelserna skulle vara kopplade.

– Det vet vi inte. Det är givetvis något vi tittar på. Händelserna är geografiskt nära varandra, men det är för tidigt att säga, säger Eva Nilsson.

Säpo har informerats om händelsen, uppger TT.

– Vi känner till det och vi följer ärendet. Men utredningen hanteras av polismyndigheten, säger Fredrik Milder, pressekreterare vid Säpo.

Enligt Milder är det för tidigt att säga om attacken var politiskt motiverad.

Till sjukhus med ambulanshelikopter

Mannen blev beskjuten från ett fordon som sedan lämnade platsen i hög hastighet, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt ett vittne på platsen samlades många personer utanför macken där skjutningen inträffade. Personen berättar att den skjutne flögs iväg med ambulanshelikopter.

– Det är mycket blod på platsen och på passagerarsidan av bilen där han blev skjuten, säger vittnet.

Mannens skador är livshotande, enligt polisen. Han vårdas just nu på Karolinska sjukhuset.

Publicerad: