Tre självmordsattentat i Saudiarabien på ett dygn

Foto: Människor i närheten av moskén i Medina, där en misstänkt självmordsbombare slog till på måndagen.
NYHETER

Flera självmordsattentat har skakat Saudiarabien det senaste dygnet.

Natten mot tisdag utlöstes ännu en bomb i Medina, som dödade fyra personer och skadade fem, rapporterar BBC.

Minst fyra säkerhetsanställda samt självmordsbombaren själv miste livet när han på måndagen utlöste sin sprängladdning närheten av moskén i Medina, en av islams heligaste platser. Ytterligare fem personer ska ha skadats i samband med attentatet, enligt landets inrikesminister.

Den saudiska säkerhetstjänsten högkvarter ligger nära platsen där bomben detonerade och tycks ha varit målet för attacken, skriver BBC. Al-Arabiya ger en något annan bild av händelsen och rapporterar att självmordsbombaren ska ha närmat sig de säkerhetsanställda genom att låtsats att han ville bryta fastan tillsammans med dem.

Flera självmordsdåd

Ytterligare två sprängdåd har rapporterats från andra städer i Saudiarabien under gårdagen, i Qatif i landets östra delar och Jeddah vid Röda havet. I samtliga tre fall ska det enligt landets medier röra sig om självmordsattentat, skriver TT.

Bombdådet i Jeddah skedde i närheten av USA:s konsulat i staden, under de tidiga timmarna av den amerikanska nationaldagen. Den misstänka självmordsbombaren dog och två säkerhetsvakter skadades lindrigt.

Det amerikanska konsulatet i Jeddah utsattes för en attack 2004. Då dödades nio personer.
Ingen har ännu tagit på sig någon av attackerna, som kommer i slutet av Ramadan och innan Eid al-Fitr, som avslutar den muslimska fastemånaden

Saudiarabien har enligt landets inrikesdepartementet utsatts för en rad attacker de senaste två åren, utförda av terrorsekten IS, skriver BBC. Totalt ska det vara 26 till antalet.

ARTIKELN HANDLAR OM