Han har ”dött” i tre terrordåd

1 av 2 | Foto: Först ska ”Alfonso” ha dött ombord på Egyptair. Nu senast påstods han vara försvunnen efter attentatet mot Istanbuls flygplats.
NYHETER

Han dog ombord på EgyptAir.

Sedan i massakern i Orlando.

Och en tredje gång vid attentatet på Istanbuls flygplats.

”Alfonso” är utsatt för en grym hämnd.

Mannen, som kallas ”Alfonso” av France24 som träffat honom, har dödförklarats av sina tidigare vänner tre gånger, skriver Daily Mail.

När EgyptAir kraschade i Medelhavet twittrades hans porträtt ut med texten ”Min bror reste med dem, jag fruktar för hennes (sic) liv. Snälla hjälp mig”.

En knapp månad senare, den 12 juni, pekades ”Alfonso” ut som ett av offren vid massakern på nattklubben Pulse i Orlando.

Tweeten finns inte kvar men i New York Times minnesfilm syntes porträttet bland de verkliga offren.

Bilden av ”Alfonso” redigerades bort ur filmen i tisdags,

Den 28 juni var det dags igen.

Lurade på pengar

Med en ny bild av ”Alfonso” vädjade en ny twittrare om hjälp att finna sin bror som befunnit sig på flygplatsen i Istanbul vid tidpunkten för attentatet.

Om man alls ska tro på dem som ligger bakom de falska tweeten beror förföljelsen på att ”Alfonso” är skyldig sina tidigare vänner pengar.

–En gång var vi vänner men han lurade till sig pengar från minst fyra personer som jag känner, säger en av dem till France24.

–Vårt mål är att förstöra hans rykte.

Kan stämma dem

France24 lyckades också få kontakt med ”Alfonso”.

–Mitt foto finns överallt på grund av någon som startade det hela som ett skämt efter en dispyt. Nu har min bild dykt upp i flera händelser som sprids på Twitter. Jag har varit i kontakt med flera medier som BBC och New York Times och bett dem radera mitt porträtt.

Han skulle kunna stämma sina tidigare vänner i Mexico där de alla bor.

–Jag har inte anmält någon av dem eftersom det aldrig kommer att leda till något.

ARTIKELN HANDLAR OM

Twitter