Fyra till sjukhus efter radhusbrand

1 av 2
NYHETER

Två vuxna och två barn har förts till sjukhus i samband med en brand i en radhuslänga i Ödåkra utanför Helsingborg.

Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Vi vet ännu inte vad som har orsakat branden, säger Mia Sandgren, informatör vid polisen i Skåne.

Under torsdagsmorgonen började det brinna i en radhuslänge i Ödåkra utanför Helsingborg. Räddningstjänsten kunde begränsa branden till en utbränd lägenhet i längan.

Fyra personer fördes till sjukhus med rökskador. Enligt polisen rör det sig om en familj – en man och en kvinna i 35-årsåldern samt två barn – som låg och sov i den aktuella lägenheten.

– Familjen vaknade av röklukt. Det visar sig då att hela huset är fyllt av rök. De får hjälp att ta sig ut och klättrar nedför en stege. De uppges vara vakna och talbara men har fått någon form av rökskador och förs till sjukhus, säger Mia Sandgren, informatör vid Skånepolisen.

Utreder mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Vi vet ännu inte vad som har orsakat branden. Men det har varit en större spridningsrisk, fara för liv och hälsa samt omfattande skador på radhuset. Brandplatsen är avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen, säger Sandgren.

Via radio gick räddningstjänsten ut med en varning till allmänheten under torsdagsmorgonen.

– Väderleken gör att röken kyls ned och slår ned på andra ställen i Ödåkra. Därför har vi gått ut med en varning till allmänheten att undvika röken, säger Nylén.

Insatsen kan dra ut på tiden

Prognosen för när räddningstjänsten arbetat färdigt på platsen är satt till klockan 08 men enligt Jonas Nylén kommer insatsen sannolikt att dra ut på tiden.

På plats finns fyra släckenheter, två tankenheter och två höjdenheter.

Larmet om branden inkom vid 04.30-tiden på torsdagsmorgonen.

TT-Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder