Misstänkt knarkkung gripen på Östermalm

Foto: Den misstänkte knarkkungen, i rött, med två poliser.
NYHETER

Efter en stor polisinsats greps svensk polis i dag en 36-årig man, som beskrivs som centralfigur i ett internationellt knarknätverk, på Östermalm i Stockholm.

– Ett omfattande spaningsarbete låg bakom gripandet, säger en poliskälla.

Klockan var strax efter 15 på fredagseftermiddagen när svensk polis från den så kallade FAST-gruppen slog till mot en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

FAST står för Fugitive Active Search Team, och tillslaget skedde i samarbete med tysk polis, och efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats mot 36-åringen.

Mannen, som misstänks för grov internationell narkotikasmuggling, beskrivs som spindeln i nätet i ett knarknätverk som främst ägnat sig åt smuggling av knark, främst heroin och ametamin mellan Albanien och Nederländerna.

Greps på Östermalm

Det var en gripandeinsats i en bostad på Östermalm. Någon narkotika fanns inte i lägenheten, men inget tyder heller på att han hanterat narkotika i Sverige, enligt en poliskälla.

Den gripne mannen är medborgare i såväl Albanien som Grekland. Han har uppgivit för polisen att han jobbat som journalist i Tyskland.

Åklagare ska nu ta ställning till om mannen ska begäras häktad i Sverige, och det kan senare bli aktuell att utlämna honom till Tyskland, som är det land som utfärdat den europeiska arresteringsordern.