Nyheter

Utmanaren ger Iphone en match

Av: 

Peter Pettersson

NYHETER

Apple får akta sig.

Utmanaren Samsung kommer med stormsteg.

Nya Galaxy S III spöar Iphone tekniskt även om den kommer till Sverige utan 4g.

Samsungs nya smarta mobil Galaxy S III kommer att ge Apples Iphone en rejäl match. Med de nya funktioner som Samsung stoppat in i Galaxy S III är i stort sett alla försprång ikappsprungna. Man kan möjligen hävda att Iphone 4S fortfarande har en bättre skärm. Men den är å andra sidan mindre än 4,8 tumsskärmen som sitter på Galaxy S III.

Egen röststyrning

Men Samsung har till och med hunnit ta fram en egen variant på Apples röststyrning Siri. Den klarar ungefär samma saker. Fast för svenska kunder har den också samma begränsning, Den finns inte på svenska. Man måste behärska engelska eller något av de andra stora internationella språken för att fullt ut kunna använda sig av röststyrningen.

Listan över nya funktioner i Galaxy S III är lång: sekvenstagning av bilder. väljer ut bästa bild ur åtta som tas i följd (en funktion som Sony Ericsson var tidigt ute med för flera år sedan), vaknar när man talar till den, delning av foton, filmer och musik med andra S III-användare via närfältskommunikation, nfc och trådlösa nätverk. För att nämna några av de vassaste funktionerna.

Oklart om 4g

Så tekniskt sett är Galaxy S III vassare än Iphone 4S. Men fortfarande släpar innehållet efter. För dem som vill köpa musik, hyra film, köpa böcker eller tidskrifter digitalt ligger Samsung efter. Galaxy S III byggs runt Google operativsystem Android och någon nätbutik som matchar innehållet i Itunes för svenska kunder finns inte i dag.

Hur det blir med 4g för den svenska marknaden är inte klart. Enligt Samsung utvärderar man det. Den modell som kommer till Sverige lanseras som en 3G-telefon.

Samsung har tagit sig förbi Apple rent tekniskt i nuläget. Men nästa Iphone från Apple väntas komma i oktober.

Den 29 maj ska Galaxy S III finnas i svenska butiker. Priset väntas hamna runt 6 000 kronor utan subventioner från monbiloperatörer.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: