Badsjö blev lerpöl

NYHETER

Bertils 5 000 kvadratmeter stora damm tömdes på vatten, fisk och kräftor

Foto: ”Man blir både arg och ledsen, det är så onödigt att ställa till det så här”, säger Bertil Nilsson.

Bertil Nilssons badsjö är nu bara en lerpöl.

I helgen har någon tömt ut allt vatten.

– Det slog ju undan bägge benen på en när man såg det, säger han.

Foto: Under helgen har någon vandaliserat Bertil Nilssons stuga och tömt dammen.

78-åriga Bertil Nilsson har på sin tomt i Äljalt utanför Hässleholm byggt upp sitt eget sommarparadis. Vid slutet av en liten skogsväg har han byggt en mindre stuga, en rejäl murad grillplats och en rjäl, cirka 5 000 kvadratmeter stor, badsjö.

När han i måndags gick ner till den anlagda dammen låg hans båt mitt ute i dammen – men i lervälling. Sjöns vatten var borta. Under helgen har någon vandaliserat hans stuga och tömt dammen genom att böja ner reningsrören i marken.

”Arg och ledsen”

– De har lett om vattnet så det rinner ut i en bäck, det är så meningslöst. Jag förstår inte hur man kommer på tanken, det har jag funderat på, säger Bertil Nilsson.

Med vattnet forsade också kräftor och fiskar som funnits i sjön ut.

– Man blir både arg och ledsen, det är så onödigt att ställa till det så här, säger han.

Vandalerna har också varit i stugan och ställt till oreda men inte stulit något.

– De har rökt därinne och polisen har plockat fimpar och tagit fotavtryck, de har gjort ett bra jobb. Jag hoppas de får tag på dem som gjort det här, säger Bertil.

Tar månader

Först ville han bara låta allt växa igen där det är många som brukar promenera kring det natursköna området och fika vid sjön.

– På ena sidan är det grusbotten och där har barnen brukat bada. Så det är synd att låta det förfalla, men det tar ett par månader minst innan det är vatten i dammen igen, säger Bertil.