Nyheter

Polisens dundertabbe

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Gjorde husrannsakan på fel adress

UPPBRUTET. Pavel Flodr, 65, och Hanna Flodr, 35, här med katten Fjant, låg och sov när polisstyrkan bröt upp dörren till lägenheten och brottade hjärtsjuke Pavel till marken.
UPPBRUTET. Pavel Flodr, 65, och Hanna Flodr, 35, här med katten Fjant, låg och sov när polisstyrkan bröt upp dörren till lägenheten och brottade hjärtsjuke Pavel till marken.

Malmöbon Hanna Flodr fick ett bryskt uppvaknande i morse.

En piketstyrka med dragna vapen sparkade in dörren och stormade lägenheten – helt enligt regelboken.

Enda problemet var att det var fel adress.

35-åriga Hanna Flodr och hennes pappa Pavel Flodr sov fortfarande när polisens piketstyrka stormade lägenheten med dragna vapen. 

– Det var helt surrealistiskt. Kvart i tio slogs dörren plötsligt in och det stormar in fullt utrustade poliser som började skrika. Det var precis som i amerikanska filmer, säger hon.
Hennes pappa tvingades ner på golvet med ett knä i ryggen och Hanna fick sitta i sovrummet medan polisen säkrade lägenheten. Efter att ha visat legitimation fick Hanna och Pavel sitta på gården tillsammans med ett par civilpoliser och svara på frågor medan piketen slutförde husrannsakan. Enligt polisen fanns det starka misstankar om att det förvarades vapen i lägenheten.

Pappan hjärtsjuk

Efter en timmes förhör började det långsamt gå upp för polisen att de är på fel adress. Hanna bor på Trelleborgsgatan i Malmö och insatsen var egentligen planerad till Trelleborgsvägen, en halv kilometer därifrån.

– Man blir lite skrämd när polisen inte ens kan läsa gps:en rätt, säger hon.

Både Hanna Flodr och hennes pappa är fortfarande uppskakade efter insatsen, pappan är dessutom hjärtsjuk och känslig för stress. Och hon är rejält besviken på polisens bemötande:

– Det räcker inte att säga "sorry, vi gör en internutredning". Jag ska polisanmäla dem, jag vill ha ersättning för sveda och värk, säger hon.

Polisen erkänner misstag

Det var Mats Svensson, spaningsledare i Malmö, som beordrade insatsen. Han säger att han skickade ut rätt adress till både piket och spaningsgrupp men att det någonstans på vägen blev fel.
– Det viktigaste är att ingen kom till skada. Vem som är skyldig eller oskyldig får utredningen visa. Men sådant här får inte ske, säger han.
Efter att missförståndet klarades upp gjorde polisen en till husrannsakan – den här gången på rätt adress. Och enligt Mats Svensson stämde tipset om vapenbrott.
– Ja, det gick bra om man säger så. Mer kan jag inte berätta, säger han.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: