Nyheter

Korvätarbråket: Ex-mästaren bestrider nya kungens rekord

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Kontroversiella Takeru Kobayashi hävdar att han ätit fler korvar

Den klassiska korvätartävlingen i New York skakas av ett nytt jättebråk.

Skandalomsusade forne mästaren Takeru Kobayashi hävdar att han slog årets vinnare och världmästare – med en korv.

– Han satte på sig en konservburkskrona och kallar sig kung, säger den officiella mängdätarorganisationens president George Shea.

Takeru Kobayashi, vid ett tidigare tillfälle.
Takeru Kobayashi, vid ett tidigare tillfälle.

USA:s ”nationaldag” fjärde juli firades under onsdagen med den traditionsenliga korvätartävlingen på Coney Island i Brooklyn, New York.

Utmaningen: Äta så många korvar med bröd du kan på tio minuter.

På restaurangen Nathan's hölls den officiella tävling som anordnats där i närmare 100 år skriver CNN. Tävlingen arrangeras av Major Leaugue Eating  (MLE, organisationen för ätartävlingar) och direktsändes på sportkanalen ESPN.

Vinnaren i herrklassen hette för sjätte gången i rad Joey ”Jaws” Chestnut, 28, som tryckte i sig  68 varmkorvar med bröd. Vilket är rekord.

Kontroversiell ex-mästare

Men nu skakas korvätarvärlden av ett bråk signerat den forne mästaren Takeru Kobayashi, skriver International Business Times.

Kobayashi höll under onsdagen en egen tävling i Brooklyn där han hävdar att han åt 69 korvar och kallar sig den rättmätige korvätarkungen och innehavare av rekordet.

– Världsmästaren koras på Coney Island. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara, säger MLE-presidenten George Shea till Internationall Business Times.

Japanen som var sexfaldig mästare innan Chestnut tog över tronen får inte tävla i MLE på grund av kontraktsbråk. Kobayashi uteslöts ur ätarförbundet för två år sedan eftersom han inte ville gå med på ligans hårda begränsningar gällande sponsring.

”Ta dig i kragen”

2010 skapade den avstängde Kobayashi skandalrubriker under tävlingarna. När Chestnut korats till världsmästare rusade japanen fram till scenen för att trycka i sig korvar och bevisa att han var nummer ett.

Officiella världsmästaren Joey ”Jaws” Chestnut tar dock all uppståndelse med ro.

– Jag tror till och med att Kobayashi skulle hålla med om att rekordet fortfarande är 68. Och vill han utmana mig den fjärde juli är det bara att skriva på ett enkelt kontrakt och ta sig i kragen, säger han till International Business Times.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert: