Flicka våldtogs – mitt i Stockholm

Av: Niklas Eriksson, Sebastian Chaaban

Publicerad:
Uppdaterad:

”Brutal våldtäkt”

Flickan var vid 20-tiden på väg genom Humlegården i centrala Stockholm. Där stötte hon på två män som attackerade henne.
Foto: Per-Olof Sännås
Flickan var vid 20-tiden på väg genom Humlegården i centrala Stockholm. Där stötte hon på två män som attackerade henne.

En flicka i 16-17 års åldern utsattes för en brutal överfallsvåldtäkt i centrala Stockholm under måndagskvällen.

– Hon går genom Humlegården när hon möter två män som tar tag i henne. Brutalt är det, säger Ulf Bajas vid Norrmalmspolisen.

Flickan var vid 20-tiden på väg genom Humlegården. Där stötte hon på två män som attackerade henne.

– Brutalt, två män som bara tar tag i henne när hon går igenom parken. Det ska vara två för henne okända män, säger Ulf Bajas.

Våldtäkten pågick mellan klockan 20.00 och 20.30-tiden.

Förtegen

Han är förtegen kring vad som skett, men larmet ska ha kommit från förbipasserande som sett den mycket chockade tonårsflickan i parken.

– Hon är självklart väldigt chockad. Det är svårt att få en uppfattning om exakt vad som hänt, vi är återhållsamma med tanke på flickans utsatta situation, men vi har pratat med henne och kommer hålla fler förhör, säger Ulf Bajas.

Polisen vädjar om tips

Flickan fördes efter händelsen till sjukhus och har under tisdagsmorgon hörts igen.

Polisen har ett vagt signalement av gärningsmännen, men det är inget man i nuläget vill gå ut med. Nu jagas de två männen som misstänks ha utfört den brutala våldtäkten, men ingen har ännu gripits.

Polisen har vissa vittnesuppgifter men ber alla som har sett något kring Humlegården vid den tiden att höra av sig med sina uppgifter.

"Fler borde ha hört av sig"

– Vi har ett antal vittnen, men jag tycker det borde ha varit flera som hört av sig. Det tycker jag, med tanke på var händelsen inträffade och tidpunkten. Det borde ha varit en del människor i rörelse där, säger Jan-Olov Lundgren, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Under tisdagen kommer film från de övervakningskameror som finns i och kring Humlegården undersökas av polisen.

Teknisk bevisning har även säkrast från brottsplatsen.
Har du sett eller hört något? Kontakta polisen på 114 14.

Publicerad: