Terroristens bror åtalad

Vad som förmodas vara Abdelkader Merah (mitten) förs till antiterrorpolisen i Paris.
Vad som förmodas vara Abdelkader Merah (mitten) förs till antiterrorpolisen i Paris.

Mohammed Merah, 23, avrättade sju människor.

Nu är hans 29-åriga bror misstänkt för att ha förberett terrordåd.

Fransk polis utreder om den äldre brodern kan ha styrt 23-åringens attacker.

Den 29-årige Abdelkader Merah greps i onsdags.
Den 29-årige Abdelkader Merah greps i onsdags.

Brodern till den franske seriemördaren Mohamed Merah har delgetts misstanke om medhjälp till mord och har åtalats för att ha förberett ett terrordåd.

Den 23-årige seriemördaren tycks inte ha handlat som medlem i något fundamentalistiskt nätverk men polisen försöker nu klarlägga om han styrdes av sin storebror eller fick praktisk hjälp av honom.

"Sannolikt inblandad i terror"

"Polisens utredning mot honom (brodern) har fått fram allvarliga och samstämmiga tecken som tyder på att han sannolikt varit delaktig i terrorverksamhet" skriver statsåklagaren i ett uttalande enligt France 24.

Den 29-årige Abdelkader Merah greps i onsdags sedan polisen belägrat den yngre broderns lägenhet och är sedan tidigare känd av den franska underrättelsetjänsten.

Stolt över sin bror

Enligt statsåklagaren har de övervakat 29-åringen som misstänks för att ha hjälpt till att smuggla in för att ha smugglat in muslimska extremister till Irak 2007, skriver France 24.

29-åringen har tidigare sagt sig vara stolt över sin yngre brors dåd.

Men hans advokat Anne-Sophie Laguens förnekar att Abdelkader Merah ska vara stolt över sin lillebror och menar att hennes klient inte känt till något om terrorplanerna.

– Ingen kände till något, ska hon ha sagt enligt AP.

Publisert: