De vill lösa mysteriet med försvunne Jacob

Foto: Jacob Thorén försvann för över fyra år sen.
NYHETER

Jacob Thorén försvann på Stenungsön för över fyra år sedan.

I dag gör organisationen Missing People ett nytt försök att hitta honom.

Jacob Thorén försvann natten mellan den 15–16 mars 2008. Han var vid försvinnandet 20 år gammal. Hans föräldrar hörde honom komma hem tidigt på morgonen den 16 mars då han tog familjens Volvo V40. Bilen påträffades flera dagar efter försvinnandet utanför Stenungsbaden Yacht Club på ­Stenungsön.

En bit från bilen hittades hans nycklar. De är det sista spåret efter Jacob Thorén.

Thorén är 167 centimeter lång med normal kroppsbyggnad. Han är mörkhyad och har svart lockigt hår. Vid försvinnandet var han bland annat klädd i en brun skinnjacka och svarta skor.

Nytt försök

Trots att lång tid har förflutit sedan den tidiga morgonen 2008 genomför nu frivilligorganisationen Missing People ytterligare en skallgång efter Jacob Thorén. Tidigare i sommar, den 6 juni, genomförde man ett första försök att hitta honom.

– Den gången letade vi på södra sidan av ön. Nu ska vi koncentrera oss på den norra sidan och, beroende på hur mycket folk som kommer, kanske även leta på andra sidan Tjörnbron, säger Peder Schillerström, kontaktperson på Missing People.

Ett stort mysterium

Förra gången kom ungefär 100 personer och deltog i skallgången efter Jacob Thorén.

– Jag tror att vi blir ungefär lika många i dag, säger Peder Schillerström.

Han ser försvinnandet som ett stort mysterium och möjligheterna att hitta något som små, men han har inte gett upp hoppet.

– Det känns naturligtvis otroligt svårt men vi vill ändå söka av området för att försäkra oss om att han inte är kvar här.

Skallgången börjar klockan 13 i dag på parkeringen nedanför Stenungsbaden.