Kuggade 17 uppkörningar –  erbjöd 500 kronor i muta

Foto: Jonas Ekströmer/TT
NYHETER

En 60-årig man från Malmö misslyckades 17 gånger med att visa sig körduglig.

Till sist såg han ingen annan utväg än att muta trafikinspektören – med 500 kronor.

Mannen som kallas för ”en ren trafikfara” står nu åtalad, skriver Kvällsposten.

Den 60-årige mannen från Malmö har försökt ta körkort under två års tid. Nu står han åtalad för att ha försökt muta en trafikinspektör, skriver Kvällsposten.

Mannen kommer från Afghanistan, där han haft körkort i hela sitt vuxna liv. Vid de misslyckade uppkörningarna har han inte gjort något fel, enligt honom själv.

”Ren trafikfara”

Istället har han upplevt att han blivit svartlistad, och önskat att polisen ska närvara vid en uppkörning för att se till att allt går rätt till.

Men enligt den hörda trafikinspektören är mannen inte bara en dålig förare, utan en ren trafikfara. Han ska under uppkörningar ha kört mot rött ljus, vinglat med bilen, ignorerat väjningsplikten och tvingat trafikinspektören till att tvärbromsa.

Visade sedelbunt

Den 8 maj, när mannen misslyckades med sin 17:e uppkörning, ska 60-åringen enligt åklagare ha plockat fram en bunt med femhundrasedlar och erbjudit trafikinspektören 500 kronor.

– Jag har aldrig tidigare i min tjänsteutövning utsatts för att någon velat ge mig pengar.

– Han var inte på något sätt otrevlig eller hotfull, utan verkade bara vara väldigt besviken efter att ha fått ett negativt beslut, säger trafikinspektören i förhör, som Kvällsposten har tagit del av.

Har misslyckats tre gånger till

Efter händelsen ska mannen ha misslyckats med ytterligare tre uppkörningar. 60-åringen nekar till brott.

– Det stämmer inte alls. Varför skulle jag göra det? Jag hade ju redan blivit underkänd. Om jag hade velat muta hade jag väl gjort det innan uppkörningen? 

Enkelriktad gata - trafikregeln många missar 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Brott