Polischefens glädje över nya mackan: ”Helt annan kvalitet”

avAdam Westin

I går rasade polischefen Erik Nord över 1 000 deppiga lunchbaguetter som polisen beställt till kommenderingen vid EU-toppmötet i Göteborg.

Till den sista arbetsdagen har polisen bytt leverantör – och Erik Nords styrkor kan äta sig mätta.

– I går avbröt vi vår relation med förra leverantören och vände oss till den som vi haft förut, som gör bra smörgåsar, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg, till Aftonbladet.

I går väckte en undermålig lunchmacka stor uppmärksamhet.

Poliser som var ute och jobbade med den rekordstora kommenderingen vid EU-toppmötet i Göteborg fick en lunchpåse med frukt, kexchoklad, vattenflaska – och en baguette som polischefen Erik Nord hängde ut på Twitter.

– Både du och jag vet ju hur en sådan baguette ska se ut, med fyllning. Det ska ju vara matigt, som en hel måltid. Här var den lite smörad med vad som förmodligen var kyckling och curry, och några vissna strån av isbergssallad, sade Erik Nord, polischef i Storgöteborg, till Aftonbladet.

Pratade med leverantören

Till i dag, då polisinsatsen minskat kraftigt i omfattning, uppgav Erik Nord att man skulle byta leverantör. Den tidigare leveransen skulle man försöka reklamera.

– Redan dagen innan fick jag reda på att det fanns kraftiga synpunkter på att baguetten inte höll måttet. Min personal åkte ner och pratade med leverantören och tyckte inte att de fick de bemötandet som de borde ha fått. Antingen har leverantören inte kunnat göra en bra produkt, eller så har de försökt snåla in, säger Erik Nord.

Glädjen över pannbiff-mackan

I dag har Erik Nord tagit en ny lunchbild och lagt ut på Twitter.

Mackan ser ut att innehålla fyra skivor pannbiff, stekt ägg, gurka och tomat.

”Idag har vi bytt leverantör av baguetter. Helt annan kvalitet. Tack Café Skåne!” skriver polischefen på Twitter.

– I går avbröt vi vår relation med förra leverantören och vände oss till den som vi haft förut, som gör bra smörgåsar. Då ville jag skicka ut det, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Det är okänt vilket företag som levererade fredagens ökända baguette med kycklingcurry.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg