Grovt misshandlad kvinna hittad utomhus

avStaffan Dickson

NYHETER

En svårt misshandlad kvinna i 25-årsåldern har hittats i Uppsalastadsdelen Gottsunda.

Hon har förts till sjukhus med ambulans.

– Vi söker i området efter en gärningsman, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Aftonbladet TV.

Kvinnan påträffades utomhus i ett bostadsområde av en person som slog larm till polisen vid 19-tiden på söndagen. Misshandeln ska dock ha skett inomhus.

– Strax före klockan sju larmades polisen av en privatperson som hittat en svårt skadad kvinna utomhus på en adress i Gottsunda. Vi var där bara några minuter senare och konstaterade att hon är väldigt svårt skadad, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Aftonbladet TV.

Fått uppgifter från kvinnan

Kvinnan var vid medvetande när hon hittades och har förts till sjukhus med ambulans. Brottet rubriceras som grov misshandel.

– Det ger en indikation på hur illa skadad hon är. I övrigt går jag inte in närmare på hur hon skadats eller var på kroppen hon har de olika skadorna, säger Daniel Wikdahl.

Har ni någon misstänkt gärningsperson i nuläget?

– Det pågår en förundersökning där vi söker en gärningsman för detta. Vi har inte frihetsberövat någon. Jag kan inte uttala mig närmare kring hur vi söker efter den här personen. 

Polisen ville vid 20.30-tiden inte gå ut med något signalement.

– Vi fortsätter att arbeta med de uppgifter vi har fått av den här skadade kvinnan och söker i området efter en gärningsman, säger Daniel Wikdahl.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Gottsunda

Brott